kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Tuğcu romanları Pokemon'a yenik düştü
Kitaplarında kendine has duygusallığı ile çocukların dünyasını yansıtan yazar Kemalettin Tuğcu'nun romanları yılda ancak 43 bin satıyor

Ünlü çocuk kitapları yazarı Kemalettin Tuğcu ölümünün 4'üncü yılında, bugün Çengelköy'de yapılacak törenle anılacak. Kitaplarında öksüz, acı çeken çocukların dramatik yaşamını yazan ünlü yazar bir zamanlar en çok satan yazarlar arasındaydı. Bugünkü anma törenine katılan çocuklara, Tuğcu'nun kitapları dağıtılacak.

Çocuk vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'e göre Kemalettin Tuğcu, 380 kitabıyla Türkiye'de ve dünyada en çok çocuk kitabı yazan edebiyatçıydı. Ancak şimdilerde Tuğcu'nun kitapları eskisi kadar rağbet görmüyor. Bunun en büyük nedeni de internet ve sanal alem tabii ki. Tuğcu'nun kitaplarını tam 4 yayınevi basıyor.

43 BİN SATIYOR
Bu yayınevlerinden çıkan 140 kitap, yılda ortalama 43 bin satıyor. Yazar Necati Güngör'e göre Tuğcu'nun kitaplarının tercih edilmemesi teknolojiyle ilgili. Çocuklar artık kitap değil bilgisayar istiyor. Güngör, "Tuğcu'nun romanlarında var olan kendine has duygusallığı insanları hâlâ etkiliyebiliyor" diyor.

Erdem Yayınları Müdürü Yunus Erdem'e göre bazı öğretmenlerin, kitapları acıklı bulması çocukları Tuğcu romanlarından uzaklaştırıyor.

Öge DEMİRKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır