kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Duisenberg'in istifa söylentisi
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Wim Duisenberg'in başı dertten kurtulmuyor. Sürekli düşen euroyu ayağa kaldırma savaşı veren başkan, bu kez hakkında çıkan istifa dedikodularıyla uğraşıyor. Duisenberg'in bir gazetede yayımlanan "Savaş oldu diye euroya müdahale yapamayız" açıklamalarından sonra dün piyasalarda dolaşan söylentiler merkez bankası tarafından kesin bir dille yalanlandı. Avrupa Birliği Komisyonu Duisenberg'e güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi. Almanya Maliye Bakanı da Duisenberg'in çalışmalarından memnun olduklarını açıkladı. Duisenberg pazartesi günü yaptığı söyleşide Ortadoğu gerilimi sonucu euronun daha fazla düşmesi halinde müdahale ihtimalinin yüksek olmadığını söylemiş ve para biriminin gerilemesine neden olmuştu.

Önal: SPK bu hafta sonuçlanır
DEvlet Bakanı Recep Önal, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyeliklerine yapılacak atamaların bu hafta içinde sonuçlanabileceğini söyledi. Recep Önal konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda Meclis Başkanlığı seçimi var. Ardından da komisyon başkanlıkları seçimi olacak. Bu bizim için daha önemli. Çünkü elimizde bir sürü tasarı var. Zaten SPK haftada bir toplanıyordu. İdare işliyor. Henüz karar organı yok. İnşallah bu hafta içinde sonuçlanır" diye konuştu.

Vehbi Koç Kliniği yenileniyor
Sağlık Bakanlığı ile Vehbi Koç Vakfı arasındaki protokolle Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin 17 Ağustos depreminde hasar gören Vehbi Koç Polikliniği'nin 4 milyon dolar karşılığında yenilenmesi kararlaştırıldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, vakfın önceliğinin sağlık, eğitim ve kültür alanlarında hizmet vermek olduğunu belirterek, "Yenilenen Acil Servis binasını babamız Vehbi Koç'un 5. ölüm yıldönümü olan 2001 yılında açmayı planlıyoruz" dedi.

İsmail ERBEN

IMF Heyeti 24 Ekim'de Türkiye'de
IMF heyetinin 2001 yılı bütçesi ve makro ekonomik büyüklükleri görüşmek üzere 24 Ekim'de Ankara'ya geleceği ve görüşmelere 25 Ekim'de başlanacağı belirtildi. Ekonomi yetkililerinden edinilen bilgiye göre IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli'nin ise IMF heyetindan sonra 28 Ekim ya da 29 Ekim'de Türkiye'de olması bekleniyor. IMF Heyeti ücüncü gözden geçirmeye yönelik görüşmelerde bulunacak.

'POAŞ'ta 1.200 kişi işten çıkarıldı'
Türk-İş Başkanı Bayram Meral ile Petrol-İş Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petrol Ofisi'ndeki 2 bin 200 üyelerinden bin 200'ünün işinden edilmekte olduğunu belirterek buna karşı hukuki girişimlerde bulanacaklarını söylediler. Türk-İş'ten yapılan açıklamada şöyle denildi: "POAŞ'ta işveren yeniden yapılanma adı altında işten çıkarma kararı aldı. İşyerindeki 2 bin 200 üyemizden bin 200'ü işten ediliyor. Bu konuda hukuki ve eylemsel girişim başlatılacaktır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır