kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Dupont'un yatırımında Türkiye şanslı
DuPont Lycra Başkan Yardımcısı Dieter Siegel 200 milyon dolarlık yatırım için Türkiye'nin şansının Çin'den yüksek olduğunu söyledi

DuPont Lycra 200 milyon dolarlık yatırımın için Türkiye ve Çin arasında seçim yapacak. Bu konudaki kararı DuPont Lycra Başkanı yılsonuna kadar belirleyecek ve yönetim kurulunun onayına sunacak. Pirelli, Philips gibi dev şirketleri kaçıran yabancı yatırımcı fakiri Türkiye, şimdi de DuPont için uğraş verecek.

KİLİT ROL OYNAYACAK
DuPont Lycra'nın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dieter Siegel de, yatırım yapacak yeni yerler aradıklarını, Türkiye'nin de bunlardan bir tanesi olabileceğini belirtti. Türkiye'nin gelecekte, dünya tekstil işinde kilit rol oynayacağını söyleyen Siegel, en önemli müşterilerinin Türkiye`de bulunduğunu ve Türkiye'de de üretim yapabileceklerini belirtti.

DuPont Lycra'nın Türkiye Pazarlama Müdürü Ayfun Çiçek, "Yapılan çalışmalar neticesinde, Türkiye ve Çin, son iki aday olarak kaldılar. Şu anda dosyalar, başkanın masasında. Başkan, karar verecek ve Yönetim Kurulu'na sunacak" dedi.

Yatırımın nerede yapılacağının yılsonuna kadar netleşeceğini belirtten Çiçek, Türkiye'nin iki adaydan biri olmasının bile DuPont'un Türkiye pazarına verdiği önemi gösterdiğini vurguladı. Ayfun Çiçek, yatırımın, ülkemizde yapılması için ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini söyledi.

Ayfun Çiçek, Çin'in devasa bir pazar ve kapasite olarak Türkiye'den daha büyük olmasına karşın Türkiye'nin stratejik önemini vurguladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Türk pazarı, son yıllarda kalite anlamında belirli bir atak yaptı. Çevredeki pazarlar gelişebilir. Ama, burada odak Türk pazarı. Ortadoğu'ya barış gelirse Ortadoğu pazarı gelişmeye yatkın. Türk Cumhuriyetlerine ulaşabilmek mümkün." Çiçek, tesisin yapılması durumunda, Türkiye'nin prestij kazanacağını, yüksek teknoloji ürünleri yapabileceğini dünyaya göstereceğini ve istihdam yaratılacağını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır