kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Yatırımın gözdesi Türkiye
Deutsche Bank gelişmekte olan piyasalar arasında en yüksek şansı Türkiye ve Rusya'ya tanıyor

Dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, Türkiye ve Rusya'nın yatırım yapılabilir ülkelerin başında geldiğini ilan etti. 'Gelişmekte Olan Ülkelere Bakış 2001' başlıklı araştırmada, enflasyon oranlarındaki ciddi düşüş nedeniyle Rusya ve Türkiye'nin yanı sıra Güney Afrika ile Polonya'nın da yatırım için en cazip ülkeler olduğu açıklandı.

Araştırmaya göre, Türkiye'de yılbaşından itibaren uygulanan dezenflasyon programının kararlılıkla devam ettirildiği vurgulandı. Araştırmada, Polonya ekonomisinde ise gözle görülür bir iyileşme olduğu belirtildi.

* Deutsche Bank'ın araştırmasında, gelişmekte olan piyasalara olumlu bir yaklaşım gözlenirken; bu ülkeler için orta vadede riskler bulunduğu kaydedildi. Bu riskler arasında, Türkiye'de büyüyen cari işlemler açığı ve Avrupa Birliği'nde büyümenin hız kaybetmesi olarak sıralandı.

* Deutsche Bank, sabit getirili yatırım araçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede ise yatırımcılarına Rusya'nın çıkartığı eurobondları önerirken, Türkiye'de yatırımcıların değişken faizli tahvillerdeki pozisyonlarını korumasını tavsiye etti. Polonya ve Macaristan'da ise yatırımcılara 2 yıl vadeli devlet tahvillerine yatırım yapılması önerildi.

* Deutsche Bank'ın hisse senetleri piyasasına yönelik değerlendirmesinde ise, Türkiye için nötr görünüm işaret edildi.Önal: SPK bu hafta sonuçlanır


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır