kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'Dijital devrim kaçmasın'
ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Cisco Expo 2000 Fuarı'nda Türkiye'nin çok büyük bir teknolojik dönüşümü, sanayi devrimini kaçırdığını, ancak dijital devrimi yakalaması gerektiğini belirtti.

Sheraton Oteli'nde yapılan Cisco Systems'in e-devlet seminerinin açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Yılmaz, internet ekonomisinin dünyada 1999 yılı itibariyle 500 milyar doları aştığını, bu büyüklüğün kullanıcı ve ticari bakımdan her yıl geometrik olarak da arttığını söyledi.

İnternetin hayranlık verici bir gelişme olduğunu söyleyen Yılmaz, ancak ABD'de 1000 kişiden 500'ü internet kullanırken, Türkiye'de 1000 kişiden 30'unun kullanıcı seviyesinde olduğunu ve bunun artırılması gerektiğini bildirdi. Elektronik devlet kavramına da inandığını anlatan Yılmaz, bazı bürokratik işlemlerin internette gerçekleştirildiğini, elektronik işlemlerin güvenlik seviyesinin geliştirilmesiyle bunun daha da hızlanacağını kaydetti. Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi için gereken kriterlerin internette aslında çoktan uygulanmaya başlandığını da ifade etti. Yılmaz, internette olanaklar olduğu kadar tehlike ve riskler de olduğunu belirterek, çocukların sanal dünyaya dalıp asosyal kişiler olabileceklerini, aile bireylerinin birbirlerinden uzaklaşabileceklerini söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır