kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Arafat artık gücünü yitirdi
Zirve olumlu kararlarla sona erdi. Ancak siyasi gözlemciler bu kararların uygulanmasının kolay olmayacağı düşüncesindeler.

New York Times'a göre, Filistin lideri Yaser Arafat alınan kararların uygulanmasını sağlamakta güçlük çekecek.

Arafat'ın askeri kanadının sorumlusu üç adamıyla yakın ilişkiler içerisinde olan CIA, Gazze ve Batı Şeria'nın güvenliğinden sorumlu Muhammed Dahlan, Cebril Rakub ile örgütün silahlı kanadının sorumlusu Marwan Barghuti'den aldıkları bilgiler doğrultusunda Arafat'ın etkisinin giderek azaldığı değerlendirmesini yapıyor.

KONTROLÜ KAYBEDİYOR
Son haftalarda yaşanan olayların büyümesinde de Arafat'ın bu gruplara söz geçirememesinin etkisi büyük oldu. Filistinli bir siyasi uzman da şu görüşü dile getiriyor: "Arafat üç hafta önceki gücünü yitirdi. Fetih milislerinin de kontrolü giderek elinden çıkıyor. Bu durum tehlikeli sonuçlar doğurabilir." Fetih grubunun barış görüşmeleri sürerken yaptığı açıklama da bu korkuları haklı çıkarıyor.

ZEYTİN DALINA KURŞUN
Gazze Şeridi'nde bir gösteri yapan Fetih grubundan yapılan açıklamada Mısır'da sağlanan ateşkes hiçe sayılarak, örgütün askeri hücreler kurduğu belirtildi ve "Deli Barak bilsin ki; Fetih'in çocukları kendisine uykuyu haram edecek ve mezarını kazacak" denildi.

Bu arada Mısır zirvesinde alınan kararlara rağmen, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde İsrailli yerleşimciler zeytin toplayan Filistinliler'e saldırdı. Saldırıda 28 yaşındaki Ferit Musa Nasrullah karnından vurularak öldü.

Ali ÖZLÜER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır