kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Zirvede alınan kararlar
Zirve sonunda başlangıçta belirlenen 'çatışmalar dursun, komisyon kurularak katiller bulunsun, işbirliği yeniden başlasın' hedefleri gerçekleştirildi. İki taraf da zirveden memnun ayrıldı

* İsrail Başbakanı Ehud Barak ve Filistin lideri Yaser Arafat şiddet olaylarını kınadıklarını açıklayacaklar.

* İki tarafın güvenlik güçleri işbirliği içerisinde şiddetin durdurulması amacıyla somut önlemler alacaklar.

*Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki İsrail birlikleri çekilecek, Filistin şehirleri çevresindeki abluka kaldırılacak. Gazze havaalanı tekrar açılacak.

* Filistin güvenliğin sağlanması konusunda önlemleri artıracak. Serbest bırakılan Hamas ve İslami Cihat militanları tutuklanacak.

* Olayların sorumlularının belirlenmesi amacıyla Amerika başkanlığında Filistin ve İsrailliler'in katılacağı bir soruşturma komisyonu kurulacak. Filistin'in isteği duğrultusunda komisyonun raporu BM'ye de sunulacak.

*Barış sürecine yeniden dönülmesi yönünde çabalar sürecek. Barak, Arafat ve Clinton'ın 2 hafta içinde biraraya gelmesi için çalışmalara başlanacak.

"CNN'DE DEĞİLSİN"
Öncekİ gece yaşanan gergin ortamda en büyük patlama Dışişleri Bakanları düzeyindeki toplantıda yaşandı. Filistin heyetinden Saeb Erakat toplantı sırasında Amerika Dışışleri Bakanı Madeleine Albright ve İsrail Dışişleri Bakan Vekili Shlomo Ben-Ami'ye dönerek "Katiller! Tüm Filistin halkını rehin aldınız" diye seslendi. Ben Ami bu söz üzerine yumruğunu masaya vurarak "Sakin ol Saeb. CNN'de değilsin. Bu sözlerini CNN'e sakla" diye bağırdıktan sonra toplantıyı terketti. Albright Ben-Ami'nin arkasından koştu; bakanı ikna ederek, koluna girdi ve masaya getirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır