kapat

16.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
6 ayda 6 kurban
Tarihi çarşının siftahsız kepenk indiren, borç batağına saplanan esnafı ağır bir stres altında.. Kalp hastalığına yakalananların sayısı artıyor..

SAĞLIKLARI BOZULDU
İKİ yıldır süren ekonomik kriz, tarihi Mısır Çarşısı'nın esnafına havlu attırmakla kalmadı, onu kalp hastası yaptı. İşlerin iyice durgunlaştığı son 6 ay içerisinde, borç batağının stresine dayanamayan altı esnafın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtiliyor.

KİRA KABUSU
MISIR Çarşısı Derneği Başkanı Ömer Yünlü, kiraların 1,5 milyar lira olmasında direten Vakıflar'ın da çarşının sonunu yaklaştırdığını belirtti. Yünlü, "Vakıflar insafsız davranıyor. Bize kabus yaşatıyor. Kira kabusu esnafımızı hasta etti" diyor. Vakıflar ise yumuşamaya niyetli değil. İşleri zaten bozuk olan esnafın ayakta duracak takati kalmadı.

DEVLET KURTARMALI
ÇARŞIDA 40 yıldır esnaflık yapan Dernek Başkanı Yünlü şöyle dert yandı: "Ben de artık direncimin son noktasına geldim. Dükkanımı da, Mısır Çarşısı defterini de kapatacağım. Çarşıyı ancak devletin yardım elini uzatması ve etkili müdahalesi kurtarabilir."

TURİSTLER KAYIP
YÜNLÜ, esnafı kalp hastası yapan durgunluk ve kira krizinin kendiliğinden sona ermesine imkan bulunmadığını vurguladı. Turistlerin çarşıdan el-etek çektiğini belirten Yünlü, "Yakında burada birkaç baharatçıdan başka dükkan kalmayacak, bir tarih ölecek. Buna göz yumulmamalı. Çarşının feryadı duyulmalı" dedi.

ŞENOL DEMİRCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır