kapat

16.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Ruhları duymadı
Önceki gün Cidde-Londra seferini yaparken kaçırılan Suudi Havayolları'na ait uçaktaki yolcular, kaçırıldıklarını karşılarında Iraklı askerleri görünceye kadar anlamadı

Dünyada ilk kez kaçırılan bir uçağın yolcuları son derece rahat ve gerilimsiz bir yolculuk yaptı! Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden İngiltere'nin başkenti Londra'ya giden uçağın yolcuları kaçırıldıklarını her şey bittikten sonra öğrendi.

Suudi Havayolları'na ait uçak önceki gün kalkıştan kısa süre sonra kaçırılmış ve Suriye'nin başkenti Şam'a götürülmüştü. Burada yakıt ikmali yapıldıktan sonra yeniden havalanan 112 kişinin bulunduğu Boeing 777 tipi uçak, Irak'ın başkenti Bağdat'a inmişti. İşte bu ana kadar ne havada geçen süre içinde, ne de Şam'da verilen "kısa mola" sırasında yolcuların hiçbiri, korsanlar tarafından kaçırıldıklarını anlamadıklarını söyledi.

ŞÜPHELENMEDİLER
Uçakta bulunan 40 İngiliz yolcudan Neil Broomfield, ülkenin tanınmış gazetelerinden The Guardian'a yaptığı açıklamada, "Londra'da olmadığımızı uçak Bağdat'a inene kadar anlamadık. Koridorda telaşla dolanan birilerini görmedik. Kabin görevlileri de inanılmaz derecede sakindi" şeklinde konuştu. Pilotların, uçak Şam'a indiği sırada kısa bir yakıt ikmali yapılacağını, ardından yola devam edileceğini anons ettiği ve bu nedenle de kimsenin uçağın kaçırıldığından şüphelenmediği belirtiliyor.

Bağdat'ta bir otele yerleştirilen yolcular, Birleşmiş Milletler'in Irak'a uyguladığı yaptırımlar nedeniyle aynı uçakla geri gönderildiler. Kaçırılan uçak, dün Riyad'a, oradan da akşam saatlerinde Londra'ya gönderildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır