kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Uçakta bulmaca çözdüler
Başbakan Ecevit ve eşi Rahşan Hanım, önceki gün Ankara'dan İstanbul'a giderken, uçakta, birlikte bulmaca çözerek beyin jimnastiği yaptı

Başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'in bulmaca çözmeye meraklı olduğu bilinir. Önceki gün İstanbul'a giden Başbakan ve eşinin bu merakı yine göze çarptı. Ecevit çifti, bindikleri THY'nin tarifeli uçağında THY'nin yayın organı olan Skylife Dergisi'ndeki bulmacayı çözerek oyalandı.

SORULAR ZOR
Yurt gezilerinde yolculuklarını genellikle bulmaca çözerek geçiren Rahşan Ecevit, derginin ekim sayısında yer alan tam sayfa çengel bulmacanın sorularını çözerken eşi Bülent Ecevit de kendisine yardımcı oldu. Skylife'ın bulmacaları zor olmalarıyla biliniyor.

Rahşan Hanım, çantasından çıkardığı kurşun kalemle bulmacanın sorularının büyük bölümünü cevaplarken zaman yetmediği için bulmacanın tamamını çözemedi. Rahşan Hanım, verdiği yanıtlardan sadece üçünde yanlış yaptı. Ecevit, "Kalite/vasıf" sorusuna, "nitelik" yerine "yetenek" cevabını verdi. Bu soruyu yanlış yanıtlayınca "şaka" sorusunun cevabı da yanlış oldu ve Rahşan Ecevit'in cevabı "latife" yerine "latefe" çıktı. "Kalayın simgesi" sorusuna "sn" yerine "sa" karşılığını verince Rahşan Hanım, "şarkıda her kıtadan sonra tekrarlanan parça" sorusunun cevabını da yazamadı.

Uçağın iniş anonsuyla birlikte Ecevit'ler bulmacayı bırakıp inişe hazırlandı.

Erhan SEVEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır