kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
FP'de Asiltürk krizi
Oğuzhan Asiltürk'ün yenilikçilere yönelik sözleri üzerine devreye Kutan girdi. Kutan, hem Arınç'a hem Asiltürk'e kızdı: Sorunlarımızı basın önünde değil, kendi içimizde halledelim

Fazilet Partisi'nin (FP) Alanya'da gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Oğuzhan Asiltürk'ün "Bülent Arınç geldi 'Yanlış yaptık, Genel Başkan'ın emrindeyim' dedi. Biz de kendisini Grup Başkanvekili yaptık. Abdullah Gül de yapsın, affedelim" yönündeki sözleri, partiyi karıştırdı. FP Genel Başkanı Recai Kutan, Asiltürk'ün gazetelere yansıyan bu sözleri üzerine devreye girdi. Brüksel'de bulunan Asiltürk'ü telefonla arayan Kutan, iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Asiltürk de kendisinin bu yönde bir beyanı olmadığını, ancak yenilikçi harekete yönelik eleştirileri daha farklı bir şekilde dile getirdiğini kaydetti. Kutan, bunun üzerine "Sorunlarımızı basın önünde değil, kendi içimizde halletmeliyiz" uyarısında bulundu.

ARINÇ: BÖLÜNMEYE GÖTÜRÜR
FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, dün öğlen Genel Merkez'e gelerek Kutan ile görüştü. Arınç, "Bu sözler partiye büyük zarar verir, bölünmeye kadar götürür" dedi. Kutan ve kurmaylarının Arınç'a da "sorunları kendi aramızda halledelim" mesajı verdiği öğrenildi. Asiltürk'ün kendisine yönelik sözlerini değerlendiren Arınç ise "Bunları söyleyecek bir insanın deli olması gerekir. Oğuzhan Bey de akıllı bir insandır. Söylemediğini kabul ediyorum" dedi.

Kayseri Milletvekili Abdullah Gül de Asiltürk'ün "Gül, Hoca'nın elini öpsün, affedelim" şeklindeki sözlerini değerlendirirken şöyle konuştu: "Bunları söylediyse çok yanlış şeyler. FP'de böyle makam filan dağıtılmıyor. İnsanlar seçilerek, makama geliyorlar. Koltuk için aday olmadım. Suç işlemedik ki özür dileyelim, suç işleyenler özür dilerse erdemlilik olur."

Resmi toplantı için Brüksel'de bulunan Asiltürk de yeni parti ve yenilikçilere ilişkin sözlerine parti içinden tepkiler gelince, avukatı Ahmet Özdemir aracılığıyla kendisiyle ilgili haberleri yalanladı. Açıklamada Asiltürk'e atfedilen açıklamaların asılsız olduğu iddia edildi.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır