kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Hizbullahçı'nın pişmanlık mektubu
Hizbullah adına 6 cinayete katılan, onlarca eylem yapan terörist Celil Sütçü, pişmanlığını İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a yazdığı mektupta anlattı

Hizbullah örgütü ile 14 yaşında tanışan, 6 kişinin öldürülmesi, 5 kişinin yaralanması eyleminden sorumlu Celil Sütçü yaptıklarından çok pişman. Sütçü, pişmanlığını İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a 3 sayfalık bir mektup göndererek anlattı.

Polise kendisi teslim olan ve halen Diyarbakır DGM'de idam istemiyle yargılanan 'Celal-Muhyeddin' kod adlı Celil Sütçü, mektubuna Tantan için "Terör örgütleriyle mücadelede kısa zamanda büyük işler başararak hepimizin sevgi ve güvenini kazandınız" şeklinde bir övgü cümlesiyle başladı. Sütçü, devamında "Fatih Sultan Mehmet kadar adil, Mustafa Kemal Atatürk kadar yenilikçi ve atılımcı olmam en büyük hayalimdi" dedi.

KADERİN TOKADI
Gençliğinin verdiği tecrübesizlikle hiç istemediği noktalara geldiğini belirten Sütçü mektubuna şöyle devam etti: "Kaderin en acı tokadını yiyerek 1991 yılında kendilerine saf, temiz ve ülkesini seven, sadece namazını kılan, bir grup insanla tanıştım. Bölücü olmadıkları için onlarla dolaşmaktan bir sakınca doğmaz dedim."

Sütçü, mektubunun bu bölümünde, PKK yandaşlarının baskısı nedeniyle Hizbullah'a sarıldığını belirterek "Fakat o zaman için farkında olmadığım tehlikeli bir sürecin ilk aşamasını geçmiş, onlara bağlanmıştım" dedi. Tam bu sırada Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandığını hatırlatan Sütçü, okulda yaşanan olaylar üzerine kendisine (PKK'lılar seni öldürecek) diyen Hizbullahçılarla daha sık dolaşmaya başladığını da belirterek bunu 'Denize düşen yılana sarılır misali' şeklinde yorumladı.

VİCDAN AZABI
"Artık geri dönülmez bir yolda, hayallerimden uzak olarak uçurumdan aşağı düştüğümü geç de olsa anladım" diyen Sütçü, durumunu şöyle anlattı: "Hizbullah şeytani planlar kurarak beni zoraki bir şekilde pis ve iğrenç emelleri için kullanmaya çalıştı. Kısmen bulaştımsa da sonra onlarla ilişkilerimi kestim."

Mezun olup öğretmen olan Sütçü bu kez de vicdan azabı çekişini "O anki yaşantım mutlu bir tablo çizse de her an eriyip gidecek bir buz kütlesinin üzerinde yüzdüğümü, bir gün geçmişimle hesaplaşmam gerektiğini biliyordum" sözleriyle anlattı. Sonunda Sütçü, Beşiri Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek teslim oldu. Mektubunda, Pişmanlık'tan yararlanılabileceğinin gösterilmesi halinde çok sayıda Hizbullah militanının teslim olacağını da savunan Sütçü, "Yüzlerce militan yakalanmamak için çeşitli bölgelerde yarı aç yarı tok saklanmakta. Yararlanabilecekleri bir pişmanlık yasasını beklemektedirler." dedi.

OPERASYONLAR TAM GAZ
Hizbullah'a yönelik operasyonlar hiç ara vermeden sürüyor. Diyarbakır'da, gözaltına alınan 15 kişi DGM'ye çıkarıldı. Sevk edilenler arasında bulunan Halil Akıntı'nın, terör örgütü adına 2 öldürme, 7 yaralama ve bir bombalama saldırısını gerçekleştirdiği belirtildi. 15 kişi DGM'ye çıkarıldığı sırada, DGM kapısında bekleyen 2 kadın fenalık geçirdi.

Mürsel ACAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır