kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Boğaziçi'nde tuvalet sapığı aranıyor
Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin kızlar tuvaletine gizli kamera yerleştirildiği ortaya çıktı. Polis, bir öğrenci olduğu sanılan sapığın peşinde...

Öğretim kalitesi ve başarılarıyla sık sık adından söz ettiren Boğaziçi Üniversitesi, bu defa bir sakandalla gündemde. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin kızlar tuvaletine gizli kamera yerleştirildiği ortaya çıktı. Fakültenin giriş kısmında bulunan kızlar tuvaletine yerleştirelen küçük kamera, okulun temizlik görevlileri tarafından fark edildi.

TEMİZLİKÇİ FARK ETTİ
İhbar üzerine polise başvuran okul yönetimi, Sarıyer Cumhuriyet Sacılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ele geçirilen kameralar ise okul yönetimine teslim edildi. Kamera ile elde ettiği görüntüleri, kapalı devre yayına aktarmak isterken foyası ortaya çıkan sapık kayıplara karıştı.

Olayla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatan polis, tarif edilen eşgal doğrultusunda öğrenci kayıtlarını inceliyor; fotoğraf taraması yapılıyor.

PARMAK İZİ VAR
Tam 4 bin öğrencinin öğrenim gördüğü kampüste yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatan polis, olayı ortaya çıkartan ve sapığı kaçarken arkadan gördüğünü söyleyen temizlik görevlisinin ifadesinden yola çıktı.

Verilen eşgal doğrultusunda, öğrenci kayıtlarındaki tüm fotoğraflar incelenmeye başlandı.

Kamerada parmak izi de bulunan sapığın kısa boylu ve şişman olduğu ifade edildi. Şüphelinin Elektrik Elektronik Bölümü'nde okuyan bir öğrenci olabileceği belirtildi.

Üniversitenin en yoğun yerlerinden biri olan Mühendislik Fakültesi'nin giriş kısmındaki kızlar tuvaletine bir erkeğin girmesinin imkansız olduğunu belirten güvenlik görevlileri, olayda kız öğrencilerin de yardımının olabileceğini söyledi.

ÖĞRENCİLER İZLENİYOR
Yetkililer, olayın meydana geldiği gün, okul içinde bulunan güvenlik kameralarının tuvalete giren herhangi yabancı birini tespit etmediğini açıkladılar. Öte yandan, yetkililer kızlar tuvaletine yerleştirilen kameradan, televizyon yayını elde etmenin çok zor olduğunu söyleyerek, bu işin elektrik-elektronik bilgisi yüksek, muhtemelen de bu bölümde eğitim gören öğrencilerden biri olabileceğini söylediler.

5 GÜN CEZA
Ayrıca "Web cam" adı verilen kamerayla elde edilen görüntülerin internette yayınlanmasının da amaçlanabileceği kaydedildi. Araştırmalar sonucu elde edilen delil ve belgeler Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi. Üniversiteyi karıştıran olayı değerlendiren Avukat Mustafa Gönüllü, bu kişinin yakalanması durumunda bile çok az bir ceza ile kurtulacağını söyledi.

Gönüllü, "Olay, TCK'nın 547'nci maddesine girer. Bu madde de 5 gün hapis ve 30 bin lira ağır para cezasını öngörür. Ancak yeni çıkan yasa ile para cezası 22 milyon 815 bin liraya yükseltildi" diye konuştu.

Özkan ARSLAN-Bekir BATU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır