kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Cezaevi nikahı
Egebank soruşturması nedeniyle tutuklanan Murat Demirel ile sevgilisi Ayşenur Esenler Ulucanlar Cezaevi'nde nikahlandı. Çiftin şahitliklerini cezaevi müdürü ve yardımcısı yaptı

9. Cumhubaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni ve Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, Egebank'ın hortumlanmasında suç ortağı olduğu iddia edilen 12 yıllık imam nikahlı eşi Ayşenur Esenler'le dün resmen evlendi. Resmi evlilik sonucunda cezaevine Esenler soyadıyla giren Ayşenur Hanım, Demirel soyadını aldı ve böylece Kasırga soruşturmasındaki Demirel'lerin sayısı ikiye yükseldi.

2 Ekim'de tutuklanarak cezaevine konulan Demirel ve Esenler, 4 Ekim Çarşamba günü resmi nikah için başvuruda bulundular. Ancak nüfus kütüklerinin Ankara'da olmaması nedeniyle vukuatlı nüfus kayıt örneklerinin gelmesi gecikince, işlemleri Cuma günü tamamlanabildi. Nikah ise Cuma günü alınan karar gereğince dün saat 14.30'da cezaevinde kıyıldı.

KOLİ VE POŞETLER
Demirel'in avukatları Volga Gökçe, Suat Çelebi ve Fahri Maden de saat 11.00 civarında ellerinde koli ve poşetlerle cezaevine geldi. Mamak Belediyesi nikah memuru Necdet Yalçıner ise saat 14.00 civarında cezaevine ulaştı.

Nikahta Ayşenur Esenler'in şahitliğini Cezaevi Müdürü Rüstem Cinkılıç, Murat Demirel'in şahitliğini ise Cezaevi İkinci Müdürü Adem Ulutaş yaptılar. Üç avukatın hazır bulunduğu nikah, tutuklu ve avukatların görüşme yaptığı salonda kıyıldı. Nikah memurunun taraflara defteri imzalatıp töreni tamamlamasından sonra sadece çay içildi. Törenin ardından şahitler ve avukatların kutladığı çift birbirini el sıkışarak ve sarılarak kutladı. 5 dakika süren nikahtan sonra evlilik cüzdanı Cezaevi İdaresi'ne teslim edildi. Demirel çiftinin alyans takmadığı öğrenildi. Törenden sonra Esenler kadınlar koğuşuna, Demirel ise bir süre daha avukatları ile görüştükten sonra 12/2 no'lu koğuşuna döndü. Bu evlilik Demirel ile Esenler'in birbirleri aleyhine tanıklık yapmaya zorlanmamalarını sağlayacak. Ayşenur Esenler Demirel, resmi evlilik sayesinde medeni kanun ve miras hukukuna göre mal paylaşımı konusunda resmi hak elde etmiş oldu. Egebank'tan kaçırılan paraların bir bölümünü kuryelik yapan annesi aracılığıyla ABD'de adına açılmış hesaba yatırdığı öne sürülen Esenler'in hesabındaki 1 milyon doları paylaşmak konusunda Murat Demirel resmen hak sahibi oldu. Eş görüş günlerinde buluşacaklar

Demirel çifti, bundan böyle Ceza ve Tutukevleri tüzük ve yönetmeliklerine göre görüş günlerinde bir araya gelebilecekler. Ayrıca her ayın üçüncü haftasında "eş görüş günleri" çerçevesinde cezaevindeki diğer evli çiftlerle birlikte "açık görüş salonunda" umuma açık şekilde açık görüş yapabilecekler.

Göksel ÇAĞLAV / Ahmet KÖPRÜLÜ / Bülent UZUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır