kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Erken mesai uygulaması bugün başlıyor
Enerjİ tasarrufu amacıyla Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılan erken mesai uygulaması bugün başlıyor.Yeni düzenlemeye göre, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nda saat 07.45'de işe başlanacak ve mesai, saat 16.15'te sona erecek. Diğer bakanlıklar ve bankalarda işe başlama saati 08.15, mesai bitiş saati ise 16.45 olarak belirlendi. Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı,Kuvvet Komutanlıkları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Orman Bakanlığı ve diğer kamu kuruluşlarında saat 08.45'de başlayacak olan mesai, saat 17.15'de tamamlanacak. Tüm kuruluşlarda, daha önce bir saat olan öğle tatili, yarım saat olarak uygulanacak.

'Boyada dünya markası olacağız'
Yaşar Topluluğu Başkanı Selçuk Yaşar, "Boyada hemen hemen tek milli şirket biz kaldık" dedi. Yaşar Boya Grubu Toptancı Bayiler toplantısı, Çeşme Altınyunus'ta yapıldı. Selçuk Yaşar, grubun DYO, Dewilux ve Glasurit ile dünya markası olma yolunda önemli adımlar attığını belirterek şöyle konuştu: "Yine de Yaşar Boya Grubu'nun bugün bulunduğu yeri yeterli bulmuyorum. Çıtamızı içeride ve dışarıda daha hızlı yükseltmemiz gerektiğine inanıyorum. Boya sanayiinde büyük iş, ekmek ve ticaret var. Topluluk olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız."

Japonya'da en büyük iflas
Japonya'nın 12'nci büyük sigorta şirketi arkasında 26.9 milyar dolarlık borç bırakarak iflas etti. Chiyoda Life, Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı sonrasında en fazla borçla kepenk indiren şirket oldu. Japonya'da bundan önceki en büyük iflas yaklaşık 20 milyar dolarla 1998 yılında Japan Leasing Corporation'dan gelmişti. İki yıl önce mali sektörü yeniden yapılandırma hareketini başlatan Japonya'da birleşme ve satın almalara rağmen sarsıntı devam ediyor. Chiyoda'nın Eylül itibariyle şirketin borçlarının aktiflerini 315 milyon dolar aştığı belirtildi. Chiyoda'nın Başkanı ABD'li AIG'nin şirketi ayağa kaldırmak için bir hamle yapabileceğini duyurdu.

Enflasyon savaşçıları
Merkez Bankası'nın 19-20 Ekim tarihleri arasında düzenlediği 'Enflasyon Hedeflemesi Konferansı'nda Meksika, Şili, Brezilya gibi ülkelerin merkez bankaları uzmanları deneyimlerini anlatacak. Merkez Bankası Konferans Salonu'nda düzenlenecek konferansın ilk gününde İngiltere Merkez Bankası Finansal Piyasalar Müdür Yardımcısı Bill Allen, Finlandiya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Danışmanı Antti Suvanto konuşacak.

Cottarelli geliyor
IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli başkanlığındaki heyet, Ekim ayının ikinci yarısında Türkiye'ye geliyor. 2001 mali yılı bütçe tasarısının 17 Ekim'e kadar TBMM'ye sunulmasının ardından, Cottarelli muhtemelen 20 Ekim'den sonra Ankara'ya gelecek. Cottarelli başkanlığındaki heyet, bütçe rakamlarını ve öngörüleri görmek istiyor.

821 şirket teşvik istedi
DIŞ Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, Türk malı imajı ve marka teşviği için şimdiye kadar 821 firmanın başvurduğunu belirterek, "Bu, ülkemiz ihracatçılarının kalite konusunda bilinçlendiğini ortaya koyuyor" dedi. Bu arada geçen yıl en fazla ihracatı gerçekleştirmeleri nedeniyle DTM 10 firmaya ödül verdi. Ödül alan firmalar şöyle: Oyak Renault, EGS, GSD Dış Ticaret, Ram Dış Ticaret, Vestel Dış Ticaret, GİSAD Dış Ticaret, Cam Pazarlama, EXSA, Eti Holding, Toprak Mahsulleri Ofisi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır