kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Güneydoğu'da Koç-Ata yatırımı örnek olacak
Kurdoğlu Grubu Genel Müdürü Faruk Işık, 11 Ekim'de Şanlıurfa'da faaliyete geçecek Koç-Ata süt ve et tesislerinin bölgeye yatırımların önünü açacağını söyledi

İnşaat, finans, teknoloji, gıda, turizm ve dış ticaret gibi alanlarda faaliyet gösteren Kurdoğlu Grubu, 2000'de iki büyük projenin heyecanını yaşıyor. Grup, 1983 yılında Güneydoğu Anadolu Projesi'nin en önemli ünitelerinden olan Atatürk Barajı'nın inşaatı için kurduğu Ata İnşaat ile o tarihten 17 yıl sonra yine Güneydoğu'da bu kez başka bir projeye imza atıyor. Koç Holding ile Ata İnşaat tarafından Viranşehir yolu üzerinde yapılan Koç-Ata entegre süt ve et tesisleri yarın hizmete açılıyor. Grubun yine heyecanla yürüttüğü bir başka proje de Ata Yatırım ile paralel çalışacak Ata Online adlı şirket. Meridyen Menkul Değerler'i satın alan grup, Ata Online üzerindeki üç kanaldan internet üzerinden hisse senedi işlemleri yapabilecek yeni bir projeyi başlatıyor.

GAP deneyimi
Kurdoğlu Holding Genel Müdürü Faruk Işık ile Ata Yatırım ve Ata Grubu'nun faaliyetlerini konuştuk.

* Ata İnşaat şu anda ne yapıyor?

Son yıllarda daralan piyasa koşulları ve büyük fiyat indirimleri nedeniyle Ata İnşaat yap-işlet-devret projelerine yöneldi. Seyhan Nehri üzerindeki Kavşak ve Köprü Projeleri için ihaleye katılan şirketin teklifleri Enerji Bakanlığı'nca uygun görüldü.

Ata'nın GAP deneyimi var. Yöreyle ilgili pek çok bilgi birikimine sahip. Bizim için son dönemdeki en önemli proje Koç Holding ile birlikte Şanlıurfa Viranşehir yolu üzerinde yapılan Koç-Ata entegre süt ve et tesisleri. Koç Holding ve Ata İnşaat tarafından Çamlıdere mevkiinde önceki yıl temeli atılan 17 milyon dolarlık tesisin inşaatı tamamlandı. Bu tesis 11 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek törenle açılacak. Projenin önemi büyüklüğü kadar GAP bölgesinde yaratacağı istihdam sağlayıcı etki ve hayvancılığın gelişimine olan katkı. Bu yatırımın sonucunda ortaya çıkacak gelir değil ilk hedef. Milyon dolarlar harcandı ama asıl önemlisi bu örneğe bakarak yöre halkı veya başka kuruluşlar da burada bir kâr olduğunu gördükleri zaman Türkiye'nin besiciliği açısından çok önemli bir gelişim olacak. Et fiyatı Türkiye'de çok pahalı. Burger King nedeniyle biliyoruz. Fiyatları da ancak üretim artışı durdurabilir.

İnternet borsacılığına yeni aracı
* Son olarak bir aracı kurumu satın aldınız. Ata Menkul Kıymetler yanında bu kurum nasıl çalışacak?

Hisse senetleri piyasasındaki elektronik işlemlerin yüzde 40'ına yakınını Ata Yatırım gerçekleştiriyor. Şimdi bağlı olduğumuz Kurdoğlu Holding ile birlikte Meridyen Menkul Değerler'i de bünyemize aldık. Bu şirketin ismini Ata Online olarak değiştiriyoruz ve tüm elektronik işlemleri bu yeni aracı kurum üzerinden yapacağız. Biz daha önce ilk internet sanal şubesini kurduk. Yakında ABD borsalarında hisse senetleri alım satımına geçiyoruz.

*Ata Online, hisse senedi yatırımcısına ne sağlayacak?

Ata Online, bünyesinde üç tane kanal bulunduruyor. Biri www. ataonline. com. tr. Diğeri 150 kişiye varan bir çağrı merkezi. Bu merkez yüksek sayıda müşteriye hizmet verme imkanı sağlıyor. Siz telefonla aradığınızda telefonunuzun düştüğü müşteri temsilcisinin ekranında hesap durumunuz çıkacak. İşlemlerinizi 150 kişiden biri aracılığıyla gerçekleştireceksiniz. Üçüncü kanal da Ata İşlem dediğimizi otomatik işlemci. Hisse senedi yatırımcısı tuşlarla otomotik olarak işlem yapabiliyor. Eğer Ata müşterisi iseniz, halka arzlara da internet üzerinden katılabilirsiniz.

Ata on-line ne sağlayacak?
* Hızlı işlem yapabilme kolaylığı

* Sektörün en büyük çağrı merkezi (150 kişi)

* Siebel CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) yazılımı sayesinde yakın hizmet

* ABD borsalarında hisse senedi alım satımı

* İMKB'de brokerları canlı olarak dinleme avantajı

* Kapsamlı ulusal ve uluslararası araştırma bilgileri

* Ata Kredi Kartı ve DEBİT Kart (Atakart) kolaylığı

* Metastock teknik analiz imkanı

* Reuters anlık fiyat bilgileri

* Ürün zenginliği-Türk ve ABD hisse senetleri, repo, tahvil alım/satımı, yatırım fonları görüş alışverişi imkanı sağlayan forumlar

* Halka arzlara internet üzerinden katılabilme kolaylığı

* Ata W@p-Line ile Wap telefon aracılığıyla yatırım hesabına ve güncel bilgilere ulaşabilme

Esen PİŞİRİCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır