kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'Reformlara hız kesmeden devam'
Deutsche Bank'ın raporunda, oluşan yüksek beklentilerin verdiği destekle 2001'de hükümetin mali ve yapısal reformlara hız vermesi gerektiği belirtildi

Dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, Türkiye için 2001 öngörülerini açıkladı. Deutsche Bank ekonomisti Tevfik Aksoy tarafından hazırlanan araştırmada, Türkiye'nin yılbaşından bu yana uyguladığı dezenflasyon programının beklentileri yükselttiği kaydedilirken, geçen 9 aylık dönemde mali düzenlemeler, yapısal reformlar ve enflasyon konusunda ciddi aşamalar kaydedildiği belirtildi. Oluşan yüksek beklentilerin verdiği destekle hükümetin mali ve yapısal reformlara hız vermesi gerektiği belirtildi. Araştırmada, hükümetin atması gereken adımlar şöyle sıralandı:

* 2001 bütçesinin bu yıl yakalanan mali performansı sürdürmesi için sıkı hazırlanması gerekiyor. Reel bazda faiz dışı harcamalardaki artışın sıfır olması konusunda sınırlama olması gerekli.

* Kamu bankalarının özelleştirilmesi için gereken kararname ve yasanın öncelikle TBMM'den geçirilerek, Dünya Bankası ve JIBC'den 1.5 milyar dolarlık kredi diliminin serbest bırakılmasının sağlanması bekleniyor.

* Özelleştirmede hızlı adım atılmalı. THY'nin özelleştirilmesiyle başlayacak süreçte hükümet, Telekom'daki blok satış stratejisini netleştirecektir.

* Ekonomik göstergelerde olası bir bozulmaya karşı ek önlemler alınabilir. Bu aşamada özel tüketim vergisi getirilebilir.

Deutsche Bank'ın tahminleri
20002001
Büyüme6.04.5
İmalat sanayii7.06.0
TEFE34.619.6
TÜFE30.218.2
Cari açık-10.0-8.5
Döviz sepeti1.149.7441.274.552
Bütçe-9.9-4.3
Faiz dışı bütçe fazlası6.35.1


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır