kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Koç, Edwards'ı gençleştiriyor!
Koç, Edwards'ı yaygınlaştırıyor. "Erkeklere iyi giyinmeyi öğreteceğiz" diyen Rahmi Koç, yeni marka 'eddie' ile gençlere de hitap edecek

Rahmi Koç'un 1995 yılında Rumelihisarı'nda açtığı ve başlangıçta bir hobi gibi algılanan Edwards mağazası, önce gençleşecek, sonra dünya markası olacak. Gençleşme projesini, Rahmi Koç'un geçtiğimiz yıl ABD'de keşfederek transfer ettiği ve Edwards Genel Müdürü olarak görevlendirdiği 29 yaşındaki Osman Çakır yürütecek.

Edwards'ın Kalamış Marina mağazasındaki "Yaza Veda" kokteyline katılan ve yeni koleksiyonu inceleyen Rahmi Koç, "Biz kazanmayacağımız işe girmeyiz" diyerek Edwards'ı daha çok kişiye ulaştırmak konusunda atağa geçtiklerini söyledi. Edwards ile "erkeklere iyi giyinmeyi öğreteceklerini" belirten Rahmi Koç, "Üniversitemizde açtığımız Edwards of University ile buna gençlerden başladık" dedi.

Yeni marka
Edwards'ın gençler için yarattığı yeni marka, 'eddie'; markanın yaratıcısı da Genel Müdür Osman Çakır. Beş yılda 8 mağazaya ulaşan Edwards, yeni markası 'eddie' ile gençlere yönelecek ve biraz daha ucuzlayacak. Genel Müdür Osman Çakır, "Bu bir marka olmanın ötesinde bir konsept" diyerek eddie adında bir hayal kahramanı yaratıldığını ve bunu gençlerle özdeşleştireceklerini söyledi. Çakır, önümüzdeki yıl 250 bin dolarlık bir yatırım planlanan 'eddie' projesini şöyle anlattı:

Eddie'de neler var?
"Çok klasik bir mağazaydık ve gençleri ihmal ettiğimizi farkettik. Onun üzerine bu fikir doğdu, eddie, şık, spor ve rahat giyinmek isteyenler için dizayn edildi. Dünya markası olsun istiyoruz. Başka ürünlerin de markası olabilir. Hayal kahramanı gibi bir tip canlandırdık. Dünyanın her yerini gezmiş bir insan. Değişik misyonları var, sürekli yer değiştiriyor. Yüzü olmayacak, gizemli bir kişiliği olacak. Geleceğe yönelik bir pazarlama faaliyeti olarak düşündüm. Bir şahsiyet olacak ama kim olduğu bilinmeyecek. Herkes bunun şaka olduğunu bilsin ama herkes de maceraları merak etsin istiyoruz. İnternette de sürekli maceraları izlensin, eddie dendiği zaman insanlar gülümsesin istiyoruz."

Yeni markanın kumaşları yurtdışından alınıyor, dikiş Türkiye'de yapılıyor. Dünya markası olması amaçlanan 'eddie'nin ilk mağazasının Türkiye ile aynı tarihlerde Manhattan'da açılması planlanıyor.

Doğumgünü kutlamasından vazgeçti
Dün 70 yaşını dolduran Rahmi Koç, kardeşi Suna Kıraç'ın rahatsızlığı nedeniyle Tuzla'daki adasında planladığı kutlamayı iptal etti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, her yıl 9 Ekim tarihinde kutladığı doğumgününde bu yıl sade ve dar katılımlı bir yemeği tercih etti. Bu yıl 70'inci yaşını kutlayan 1930 doğumlu Rahmi Koç, doğumgünü kutlaması için Tuzla açıklarındaki adasında bir gece düzenlemeyi planlıyordu. Ancak bir süre önce rahatsızlanarak Amerikan Hastanesi'nde tedavi altına alınan, önümüzdeki günlerde de taburcu olması beklenen kardeşi Suna Kıraç'ın kutlamaya katılamayacak olması Rahmi Koç'u geniş bir davet vermekten alıkoydu. Rahmi Bey bunun yerine, kendisiyle aynı günde doğan, ablası Semahat Arsel'in eşi Nusret Arsel'in de katıldığı sade bir akşam yemeğini tercih etti.

Esen PİŞİRİCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır