kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
İsdemir Erdemir'e veriliyor
Özelleştirme Yüksek Kurulu bugün, teklif alınmayan İskenderun Demir Çelik'in yatırım şartı ile Erdemir'e verilmesini değerlendirecek

Ekonomi, kritik bir haftaya daha başladı. Bugün Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), yarın Yüksek Planlama Kurulu (YPK) toplanıyor. Her iki toplantıda da 2001'e ilişkin hedefler tartışılacak. ÖYK'nın gündemini 2000 yılı özelleştirme uygulama sonuçları, karar almada yaşanan sonuçlar, THY, İsdemir, Telekom ve 2001 yılı özelleştirme programı oluşturuyor. Devlet Bakanı Yüksel Yalova, toplantıda teklif alınmayan İsdemir'in, yatırım şartı ile Erdemir'e devredilmesi konusu, Türk Telekom ile 3 bankanın özelleştirilmesi konularının görüşüleceğini söyledi.

Türk Telekom'un özelleştirme stratejisinin ÖYK'da yeniden masaya yatırılacağı Telekom'da stratejik kararların oybirliğiyle alınması ilkesinin yanı sıra genel müdürün de yabancı ortak tarafından belirlenmesine imkân verilmesi fırsatı konuşulacak. Ana gündem ise 2001 bütçesi ve ekonomik hedefler olacak. Ekonomi kurmaylarının alternatifli hazırladığı bütçe seçenekleri 46-48 katrilyon lira aralığında sınırlanıyor. %4.5 büyüme önerilen programda, memur maaşlarının %15'lik TÜFE hedefiyle uyumlu olması özellikle vurgulanıyor.

1- ÖYK daha sık toplanmalı. Kararlar gecikerek alınıyor, ihale süreci olumsuz etkileniyor.

2- İptal edilen ihaleler yüzünden yeniden açılan ihalelerde önceki fiyatların bulunması mümkün olmuyor.

3- Kamu bankalarının özelleştirilmesi görevi Öİ'ye verilmeli.

4- THY'nin yüzde 51'inin blok satışı için açılacak ihale öncesinde, Ulaştırma Bakanlığı'nın tarife belirleme yetkisi şirketlere verilmeli.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır