kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
2 yıllık ambargo kalktı
Avrupa Birliği şimdilik petrol ambargosu ile ticari uçuş yasağına son verdi. Diğer yaptırımlar aşama aşama kalkacak

Yugoslavya eski Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in son kalesi de pes etti ve Miloseviç'in yandaşlarının kontrolündeki Sırbistan parlamentosu, 17 Kasım'da genel seçime gidilmesi kararı aldı. Yugoslavya Cumhuriyeti'ni oluşturan iki büyük ülkeden biri olan Sırbistan'daki seçimler, Yugoslavya'nın yeni Devlet Başkanı Vojislav Kostunica'nın zaferini pekiştirmesi bekleniyor.

Miloseviç'in en yakın adamlarından Yugoslavya Başbakanı Momir Bulatoviç ile Sırbistan İçişleri Bakanı Vlajko Stojiljkoviç de istifa etti. Öte yandan Avrupa Birliği, Kostunica'nın iktidara gelmesi durumunda ambargoları kaldıracakları konusunda verdiği sözü tuttu ve Yugoslavya'ya 2 yıldır uygulanan ekonomik yaptırımlar kaldırıldı. Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer'in yaptığı açıklamada, Kosova Savaşı döneminde getirilen petrol ambargosu ve ticari uçuş yasağının kaldırıldığı bildirildi. Ancak AB, bazı yaptırımların kaldırılmasının henüz mümkün olmadığını belirtti.

Lüksemburg'da toplanan AB Dışişleri Bakanları'nın aldığı karara göre mali destek ve vize yasağı, aşamalı olarak kaldırılacak. BM'nin koyduğu silah ambargosunun devam edeceği belirtiliyor. Yugoslavya'nın yeniden yapılanmasına destek amacıyla 2 milyar dolar yardım yapılması öneriliyor.

İSTENMEYEN OĞUL
Babasının iktidardan halk ayaklanmasıyla indirilmesinin ardından linç edilme korkusuna kapılan Marko Miloseviç, gittiği hiçbir ülkede istenmiyor. 4 gün önce karısı ve küçük oğluyla birlikte Rusya'ya kaçtığı ortaya çıkan oğul Miloseviç, dün de servetinin önemli bir kısmının bulunduğu Çin'e uçtu. Ancak Çinli yetkililer, "vize problemleri" bulunduğu gerekçesiyle ülkeye girişine izin vermedi. Pekin havaalanında 2 saat kalan Marko Miloseviç, Rusya'ya geri döndü. Marko'ya kucak açan Rus yetkililer, ülkede kalıp kalmamakta serbest olduğunu belirtiyorlar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır