kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Dünya, Ağcazede Meryem'e emanet
Ağca'nın Papa suikastında sıktığı kurşunlardan biri, 17 yıldır bir Meryem Ana heykelinin tacında saklanıyordu. Papa, bu heykeli Vatikan'a getirip 3 bininci yılı törenle Meryem Ana'ya emanet etti

PAPA 2'nci Jean Paul'e 1981 yılında suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca, bir kez daha Vatikan'ın gündemine geldi. Ağca'nın sıktığı kurşunlardan biri, suikastten kısa bir süre sonra bulunmuş ve Papa da bu kurşunu kendi elleriyle Portekiz'in Fatima kasabasında bulunan bir Meryem Ana heykelinin tacına koymuştu. Ve Papa, yıllar sonra heykeli Fatima'dan Vatikan'a getirdi. Cumartesi gecesi özel bir uçakla getirilen heykel, Pazar günü San Pietro Katedrali'nde halka açıldı. Halk töreninde bin 500 din adamı hazır bulundu. İlk gününde yüzbinlerce ziyaretçinin akınına uğrayan heykel, Ağca suikastı ve "Fatima'nın üçüncü sırrı"nı yeniden gündeme getirdi.

HEYKELİN ÖNEMİ
FATİMA kasabası ve 1 metre 10 santimetre boyundaki Meryem Ana heykeli, Hıristiyan alemi için büyük önem taşıyor. 13 Mayıs 1917'de Meryem Ana, Fatima kasabasında 3 küçük çoban çocuğa görünüp 3 büyük sır vermişti. Bunlardan ilki, komünizmin çöküşü, diğeri de 2'nci Dünya Savaşı'nın başlamasıyla ilgiliydi. Geçtiğimiz Mayıs ayında 3'üncü sırrın Ağca'nın Papa'ya düzenlediği suikast olduğu iddia edilmişti. Ancak bu sırrın daha sonra "Beyazlar içindeki bir din adamının tırmandığı bir dağda askerler tarafından öldürülüşünü" anlattığı açıklandı. Üçüncü sırrın Ağca'yla ilgisi olup olmadığı konusunda hep sessiz kalan Papa, heykel için düzenlenen törenlerde "3 bininci yılı ve Katolik Kilisesi'ni" Meryem Ana'ya emanet etti.

Yasemin TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır