kapat

10.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Korkulu bekleyiş
Barak'ın, çatışmaları durdurması için Arafat'a verdiği 48 saatlik süre doldu. Batı Şeria ve Gazze'deki çatışmalar şiddetini artırdı. Ölü sayısı 98'e ulaştı. Araplar'ın 1973 Yom Kippur günü saldırısını unutmayan İsrailliler tedirgin bir gün geçirdi

İsrail ile Filistin arasında yaklaşık iki hafta önce başlayan çatışmalar savaş noktasına geldi. En küçük bir kıvılcım bir savaşın başlamasına neden olabilir. İsrail'in çatışmaları durdurmak için Filistin tarafına verdiği süre dün akşam doldu. İsrail ordusu sınıra ve Filistin'deki kilit noktalara asker yığdı. En ufak bir saldırıya topyekün karşılık vereceğini söylüyor. Yahudiler bu yılki kutsal Yom Kippur gününü 27 yıl sonra ilk kez sığınaklarda ve radyo başında geçirdiler. Araplar'ın 1973'te kutsal günü fırsat bilip saldırmalarını hatırlayan İsrail halkı, aynı endişeyi gün boyu yaşadı.

LÜBNAN SINIRINA YIĞINAK
İsraİl zırhlı birlikleri, ayaklanan Filistin mahallerinde saldırı emri bekliyor. Lübnan ordusu İsrail sınırına yığınak yapıyor. Üç İsrail askerini rehin tutan Hizbullah örgütü, İsrail yerleşim birimlerini vurma tehditleri savuruyor. İsrail ise, kaçırılanların geri verilmemesi durumunda Lübnan'a ve Suriye'ye çok sert karşılık verileceğini söylüyor. Ve tüm bunların arasında İsrail'in, Filistin lideri Yaser Arafat'a "çatışmaları durdur yoksa topyekün savaşa gireriz" şeklinde verdiği ültimatomun süresi de dün akşam doldu. Şimdi herkes en ufak bir kıvılcımın bölgeyi ateşlemesinden korkuyor.

İSRAİL'DE OLAĞANÜSTÜ HAL
İsraİl halkı dünü kendilerince çok kutsal sayılan Yom Kippur Bayramı'nı kutlayarak geçirmeyi düşünüyordu. Ancak 27 yıl sonra ilk kez Yom Kippur Bayramı savaş korkusu içinde geçti. İsrail'de olağanüstü durum ilan edildi. 1973'teki korkunç baskını unutamayan İsrail halkı, dünü muhtemel bir saldırıya karşı hazırlık yaparak geçirdiler. Yom Kippur günü aslında kapalı olması gereken hastaneler açık tutuldu.

İki televizyon kanalı ve radyo istasyonları gün boyu yayın yaptı. Günü sinagoglarda geçiren İsrailliler kaçırılan askerler için dualar ederken, Hahambaşı, ilk kez çatışmalara katılan askerlerin oruç tutmayabileceği açıklamasını yaptı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır