kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Silbaştan
1) Devşirme sporculara 1 yıl süre veriliyor 2) Devşirme yöntemi artık tarihe karışıyor 3) Başarısızlar Ceza Kurulu'na gönderiliyor

Olimpiyatta yaşanan hüsranın ardından, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu, Sydney'den Türkiye'ye hareket etmeden önce SABAH'a yaptığı özel açıklamada Türkiye'de devşirme sporcu uygulamasına son verildiğini söyledi.

Mutlu, halen Türkiye adına yarışan ve devşirme olarak nitelendirilen sporculara da 1 yıl süre tanıdığını belirterek, "Sydney'de gördük ki, henüz milli ruhu yakalayamamışlar. 1 yılda kendilerini toplamaları, bunu da bize kanıtlamaları gerekir. Yoksa başlarının çarelerine bakarlar" dedi.

Milli olamazlar
Mutlu, Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile de görüştüğünü, onun da aynı düşüncelere sahip olduğunu vurgulayarak, "Artık Türkiye'de devşirme sporcu saltanatı bitmiştir. Bundan sonra bu tür sporcuların milli forma giyme şansları yoktur. Sydney'den çok önemli derslerle dönüyoruz. Şimdi Türk sporunun yeniden yapılanması ve geleceği için ciddi kararlar alıp bunları uygulayacağız" şeklinde konuştu.

Cezalar kapıda
Öte yandan bugün Türkiye'ye gelecek olan kafilede başta forma ve maça çıkmama skandalının baş aktörü Harun Doğan ile yine podyuma çıkmayan Sunay Bulut ceza kuruluna sevkedilecek.

Ayrıca müsabakasına çıkmayan asker kaçağı atlet Ruhan Işım, Oksana Mert, Ebru Kavaklıoğlu, boksörler ve yüzücü Derya Büyükuncu'dan da savunma alınacak.

Ayrıca tüm federasyon başkanlarından detaylı rapor istenecek. Bu arada Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık'ın görevini bırakmaması ve yeniden aday olması için başta Fikret Ünlü olmak üzere tüm teşkilat baskı yapıyor.

MERT AYDIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır