kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Başkanlık ve vize
TBMM Başkanlığı için başvuru süreci resmen başlarken, siyasi manevralar da devam ediyor. Kulislerde konuşulanlar TBMM'nin yeni başkanının bu kez MHP'den seçilebileceği yönünde. Sabahattin Çakmakoğlu ve Murat Sökmenoğlu isimleri de ön planda. Ancak ANAP, MHP'den çıkacak adaylara temkinli yaklaşıyor.

ANAP kurmayları geçen hafta, Genel Başkan Mesut Yılmaz'a bir tomar tutanak ilettiler. Tutanaklarda, Haziran ayında yapılan Yüce Divan oylamaları ve Türkbank, SEKA, Kurtköy, Körfez geçişi, POAŞ dosyalarına kabul oyu veren MHP'lilerin isimleri yer alıyor. Yılmaz ve ANAP'lı bakanların Yüce Divan'da yargılanmasını isteyen MHP'liler arasında,Tunca Toskay, Enis Öksüz, Şuayip Üşenmez, Kenan Tanrıkulu, Ramazan Mirzaoğlu'nun yanı sıra Sabahattin Çakmakoğlu'nun da ismi var. ANAP'ın 88 milletvekili, Yılmaz'ı Yüce Divan'a göndermek isteyenlerin TBMM Başkanlığı adaylığına, bu tutanaklarla vize ve oy vermemeyi amaçlıyor.

Çifte vekil
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 16 Ekim günü Özbekistan'a gidiyor. Sezer yurt dışına çıkarken Cumhurbaşkanlığı vekaletini de TBMM Başkanıvekili Vecdi Gönül'e bırakacak. TBMM Başkanlığı seçimi, 12 Ekim günü başlasa da, ilk iki turda 367 oya ulaşılıp seçimin tamamlanması zor görünüyor. Başkan, 17 ve 18 Ekim günü yapılacak üç ya da dördüncü turda seçilebilecek.

Böylelikle TBMM Başkanını seçecek ama, Vecdi Gönül Sezer'in vekili olarak protokolde, TBMM Başkanının üzerinde bir konumda bulunacak. TBMM Başkanı seçilmiş, Başkanvekili ise atanmış vekil olacak.

Aydın Güven Gürkan
CHP'NİN olağanüstü kurultayının ardından Ankara'da yeni bir sol parti arayışları konuşuluyor.

Politikaya Halkçı Partiden girip SHP'nin de Genel Başkanlığını yapan Aydın Güven Gürkan, uzun süredir ortalıklarda gözükmüyor.

İstanbul'da yaşayan ve CHP'den kopan Gürkan, kurultayı da uzaktan izledi. Ankara'ya gelmedi, kimse de onu aramadı.

Gürkan seçim sonuçlarının ardından dostlarına şöyle dedi:

"Türkiye'nin çağdaş yeni bir sol partiye ihtiyacı var. CHP, artık Deniz Baykal partisi olmuştur. Sosyal demokrat hareket yeni bir harman ile yoğrulmalı yeniden umut olmalıdır."

Katı atık
Çevre Bakanlığı bugünlerde Tuz gölünü kurtarmaya çalışıyor. Çünkü başta Konya olmak üzere Aksaray ve Cihanbeyli'nin katı atıkları, Tuz gölünü kirletiyor. Bu nedenle soframıza gelen tuzların ne derece sağlıklı olduğu bilinmiyor. İspanya'nın verdiği 72 milyon dolarlık kredi ile Konya, Cihanbeyli ve Aksaray'ın alt yapısına yatırım yapılacak. Çevre Bakanlığı yetkilileri kibarlıklarından Tuz gölünde başlayan kirliliğin nedenini göle karışan "Katı atıklar" olarak açıklıyor. Kibarlığın tercümesi ise tek bir kelime:-"Kanalizasyon"


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır