kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Jet hakim: İşlem normal
Ortağıyla Hindistan'ı dolandıran işadamının eşinin banka hesabındaki ihtiyati tedbiri kaldırarak 2 milyon dolar uçuran hakim Öztuğral "Verdiğim karar yasal" dedi

HİNDİSTAN'I 40 milyon dolar dolandıran 2 Türk işadamının ailelerine ait hesaplar üzerindeki "ihtiyati tedbir" kararını kaldıran ve yaklaşık 2 milyon doların Türkiye'den Almatı'ya transfer edilmesine sebep olan Ankara 5.Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hüseyin Öztuğral, kendini savundu. "Sanıklar hakkında takipsizlik kararı verildiği için tedbiri kaldırdım" diyen Öztuğral, tedbirin kaldırılması kararını da kendisinin göndermediğini söyledi ve "avukatlar elden alıp götürmüş" açıklamasını yaptı.

Tedbiri kaldırma kararı nedeniyle hakkında Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma açılan Öztuğral, bir süre önce Adalet Bakanlığı müfettişlerine de ifade verdi. Soruşturmanın bu ay içinde biteceği bildirildi.

Öztuğral, dün de Ankara Adliyesi'ndeki "Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı"na giderek Komisyon Başkanı İbrahim Demirci ile görüştü. Görüşmenin, resmi içerikli olmadığı bildirildi.

Öztuğral, Adalet Bakanlığı müfettişlerine verdiği ifadesinde Türk işadamları Tuncay Alankuş ve Cihan Karancı'nın yakınları hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildiğini, ihtiyati tedbiri bu karara dayanarak kaldırdığını belirtti. İşadamı Alankuş'un eşi ve kızlarına ait hesaplar üzerindeki ihtiyati tedbirin yasalara uygun şekilde kaldırıldığını savunan Öztuğral, kararın kendisi tarafından bankaya gönderildiği iddiasını ise reddetti. Öztuğral, "Karar, avukatlar tarafından kalemden alınarak, bankaya götürülmüş. Bu konuda benim herhangi bir girişimim olmadı" dedi.

PARA GİTTİ
Alankuş ve Karancı, Hindistan'ı 40 milyon dolar dolandırmış ve Hindistan'da hükümetin düşmesine neden olmuşlardı. Ortakların dolandırdıkları paranın büyük bir bölümünü, Türkiye'deki ailelerine aktardıkları belirlenince haklarında kara para suçundan dava açılmıştı.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Alankuş ve Karancı'nın yakınlarının malvarlığına "tedbir" konulmasına karar vermişti. İki işadamının aileleri hakkında yürütülen soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanması üzerine, Alankuş ailesinin avukatları, Ankara 5. Sulh Mahkemesi'ne başvurarak, "ihtiyadi tedbir" kararının kaldırılmasını sağlamışlar, aynı gün hesaptaki 2 milyon dolar Almatı'ya gitmişti.

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır