kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Mandela'ya komşu oldu
Rahatsızlığı nedeniyle şarkı söylemeyi bırakan Türk Müziği sanatçısı Yüksel Uzel, Güney Afrika'ya yerleşme kararı aldı.

Johannesburg'da, Güney Afrika'nın eski Lideri Nelson Mandela'nın da oturduğu Hauktun Mahallesi'nda büyük bahçeli, tek katlı doğayla içiçe bir ev alan Yüksel Uzel, taşınma hazırlıklarına başladı. Bu ülkeye ticaret yapan erkek arkadaşı İhsan Börekçioğlu'nun tercihinde belirleyici olduğunu vurgulayan Uzel, İstanbul'a eşyalarını toparlamak ve 24 kedisini Afrika'ya götürmek için geldi.

Gökyüzü daha yakın
"Doğayı, hür yaşamayı seviyorum. Sağlığım için de bol oksijenli, stressiz yerler gerekiyor. Orada, güneş ve gökyüzü size çok yakın. Hayvanları çok seviyorum. Vahşi doğanın içinde buluyorsunuz kendinizi. Evimin bahçesine hayatımda görmedim kuşlar geliyor. Bir gün yürürken başıma kertenkele geldi. Aslanlarla, leoparlarla, fillerle aynı mekanda olabiliyorsunuz, aynı belgesellerdeki gibi. Aslan yavrusunu alıp sevebiliyorsunuz" dedi.

Boş oturmayacağım
Kendisini İstanbul'a bağlayan birşeyin olmadığını söyleyen Yüksel Uzel, "Eğer üretmiyorsanız, İstanbul'u işgal etmenizin bir anlamı yok bana göre" diye konuştu.

Türkiye'de çok büyük arkadaş çevresinin de bulunduğunun altını çizen Yüksel Uzel, "Doğası, güneşi, oksijeni, iklimi bana çok uygun" dediği Johannesburg'da boş oturmaya hiç niyetli değil. 2 ülke arasında turizm ve kültürel faaliyetlerin geliştirilebilmesi için çeşitli organizasyonlar yapmak istediğini hatta bir belgesel de çekmek niyetinde olduğunu belirten ünlü sanatçı "Boş durmayacağım" diyor.

Sahneye 1996'da veda etmişti
Amerİka'da 2 kez beyin ameliyatı geçiren Uzel'e doktoru Gazi Yaşargil, yüksek sesle konuşmasını bile yasaklamıştı. 1996'da, doğumgününü kutladığı sırada sahnede şarkı söylerken fenalaşan sanatçı o günden sonra sahnelere veda etti.

Nebahat KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır