kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Hizaya geldiler!
Büyükşehir Belediyesi, araçların ön takımını mahveden baca kapaklarını yol seviyesine çekiyor. Alçaktaki bacalar özel bir sistemle Avrupa standartları düzeyine getiriliyor..

KABUS BİTİYOR
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSFALT, yurt dışından getirttiği özel bir makine ile sürücülerin korkulu rüyası olan bacaları yol seviyesine çekiyor. İlk olarak Altunizade'de start verilip daha sonra Bağdat Caddesi'nde devam edilen çalışma ile ölçüsüz bacalar tek tek elden geçiriliyor.

HEDEF 8 BİN BACA
Özel makinenin yanısıra özel bir harç da kullanılarak gerçekleştirilen çalışma ile şimdiye kadar 1000 bacayı normal seviyeye getiren İSFALT ekipleri, "Aralıksız olarak sürdürülen bu çalışma ile 2000 yılı sonunda bu rakam 8 bine ulaşacak. Ölçüsüz olan bütün bacalar yol seviyesine getirilecek" diyor.

ÇAĞDAŞ ÇÖZÜM
Kullanılan özel harcın 6 dakika gibi kısa bir süre içinde donması nedeniyle çalışmalar sırasında trafik akışında aksama olmadığını hatırlatan İSFALT yetkilileri "Araçlar için tehlike oluşturan İstanbul yollarındaki tüm bacalar Avrupa standartlarında olacak" diye konuşuyor.

MALİYETİ 100 MİLYON
Yeni sistemle bacayı normal seviyeye çekme maliyetinin 35 milyondan 100 milyon liraya yükseldiğini hatırlatan yetkililer şunları söylüyor: "Ancak bu kez sorun geçici olarak değil, tamamen ortadan kalkıyor. İstanbul yeni bir çağdaşlıkla tanışıyor."

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır