kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Mimar Sinanlılar'ın eniştesiyim
Mimar Sinan Üniversitesi 2000-2001 öğretim yılını Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun da katıldığı bir törenle açtı. Eşi üniversitede görevli olan Mumcu, "Ben Mimar Sinanlılar'ın eniştesiyim" dedi. Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin yaptı. Alptekin, konuşmasında Erkan Mumcu'ya hitap ederek,"Sizi üniversitemizin bir mensubu ve parlementodaki temsilcimiz ilan ediyoruz" dedi. Turizm Bakanı'nın onayından sonra ise bu parlemento temsilcisinden bir dizi istekleri olduğunu kaydederek, "Üniversitemizin bazı ihtiyaçları vardır. Bunlardan bir tanesi Bomonti Bira Fabrikası'nın 7 dönümlük arazisini aldık. Bizim için yeterli değil, onun yanında depo olarak kullanılan 28 dönümlük bir arazi daha var. Taliplisi oldukça fazla. Biz orayı da kendi üniversitemiz için almak istiyoruz. Bunun için gerekli desteği sağlayacağınıza inanıyoruz" dedi. Eşinin bu üniversitede görevli olduğunu söyleyen Mumcu'nun "Akademililerin eniştesi olurum" sözü izleyicilerin alkışını aldı. Sanatçı olmak istediğini ama kaderin kendisini başka yerlere taşıdığını ifade eden Mumcu, şimdi iyi bir sanatsever olduğunu söyledi.

Murat KEKLİKÇİ

Sezer'e boykot
Ankara Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılış Töreni'nde hükümetten Cumhurbaşkanı Sezer'e fiili boykot uygulandı. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun, "Üniversitelerin akademik yılı açılış törenleri bakanlar arasında paylaşıldı. ODTÜ ve 19 Mayıs'a ben katıldım" gerekçesiyle bu açılışa gelmediği öğrenildi. Hükümet adına katılacak olan Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu'nun ise AÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'ne törende hazır bulanacağını bildirmesine rağmen açılışa gelmemesi "Sezer'e boykot var" yorumlarına neden oldu. Sezer açılış töreninde yaptığı konuşmada bir süre önce YÖK'te yapılan atama krizine gönderme yaparak YÖK'e tanınan yetkiyi eleştirdi. Sezer "YÖK'ün görevi eşgüdüm ve planlama olmadır" dedi.

Harbiye'de Ermenice dersi
Kara Harp Okulu'nda ikinci yabancı dil olarak Ermenice öğretimine başlanacak. Kara Harp Okulu'nda 2000-2001 eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Nejat Bek bilgi çağını yakalamada yabancı dilin önemine işaret ederek, Almanca, Fransızca, Rusça, Yunanca, Boşnakça ve Bulgarca'ya ek olarak, bu yıl Ermenice'nin de ikinci yabancı dil olarak öğretimine başlanacağını bildirdi.

Susurluk Davası yine ertelendi
Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Bahçelievler'de 7 TİP'linin öldürülmesi olayının faillerinden Haluk Kırcı'nın da aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 6 No'lu DGM'de yapılan duruşmaya sanıklardan Sami Hoştan, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy, Abdülgani Kızılkaya, Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu katıldı.

Görevlilere ikaz
Sanık İbrahim Şahin'in raporunun Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı'ndan gelmemesi üzerine, mahkeme heyeti raporu göndermeyen görevlilerin uyarılmasına karar verdi. Bu arada Şahin'in avukatı Uğur Önder, müvekkiliyle ilgili üç aylık istirahat raporunu mahkemeye sundu. Bunun üzerine, Şahin'e esas hakkındaki savunmasını yapması için süre verildi ve dava ertelendi.

Veli SARIBOĞA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır