kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
"Cani evlat"a çifte idam
Bursalı ünlü işadamı Erhan Güven ve eşi Mine Güven'i trilyonluk miraslarına konmak için kiralık katil tutarak öldürten öz evlatları Mert Güven, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 2 kez idam cezasına çarptırıldı.

Korkunç cinayetin tetikçileri Uğur Tetik ve Kazım Aydın'a da aynı cezayı veren mahkeme, bu 3 sanığın aldığı cezanın afişler haline getirilerek suç mahalline ve oturdukları bölgelere asılmasını da kararlaştırdı.

Bursa'da geçen yılın haziran ayında Mercedes marka otomobilerinin içinde ölü bulunan işadamı Erhan Güven ve eşi Mine Güven'in katilleri kısa sürede yakalanmıştı. Bandırma'da gözaltına alınan sanıkların itirafları sonucu cinayetin arkasında talihsiz işadamı ve eşinin cenazesinde gözyaşı döken öz çocukları Mert Güven'in olduğu ortaya çıkmıştı. Güven, polisteki sorgusunda, piyasaya yüklü miktarda borcu bulunduğunu, anne ve babasını miraslarına konmak için öldürttüğünü itiraf etmişti. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nihat Ömeroğlu, Mert Güven ile tetikçileri ikişer kez idam cezasına çarptırırken, cinayete aracılık eden Mert Güven'in iş ortağı Yılmaz Andiç'e müebbet, Yavuz Bato ve Cengiz Türemen'e de 24'er yıl ağır hapis cezası verdi.

Kur'an okumayı namazı öğretti
Cezaevİnde kaldığı süre içinde 4, 5 ve 6'ncı koğuştaki arkadaşlarına namaz kılmayı ve Kur'an okumayı öğrettiğini belirten Adalet Vefa, bir süre önce kızını ve kendisini erkeklere pazarladığı gerekçesiyle Hatice Soylu'yu öldürmek suçundan tutuklanan Şerife Sarıgöz ile bir başka tutuklu Emel Top'la çok iyi ilişkiler kurduğunu ve her ikisini çok sevdiğini belirterek, "Bütün mahkumlar bana 'Sizi bize Allah gönderdi' diyorlardı. Günde beş vakit olan namazımı 50 rekata çıkardım" dedi.

'Şeytana kurban ediyoruz' diyerek genç bir kızı öldürmekten tutuklu bulunan satanist Zinnur Gülşah Dinçer'in kendisine çok sayıda dini kitap verdiğini anlatan Vefa, "Zinnur bana günde beş vakit namaz kıldığını artık ıslah olduğunu söylüyordu. Ancak onu namaz kılarken hiç görmedim. Bütün mahkumlar af istiyor. Ben çıkarken bana 'Bizim sesimiz ol, af istiyoruz' dediler. Buradan onların adına Adalet Bakanı'na sesleniyorum, onları affedin" şeklinde konuştu.

Vefa'nın patenti isteyene satılık
Mal varlığını hukuki yollarla geri alacağına inandığını kaydeden Adalet Vefa, "Vefa adını artık duymak istemiyorum. Beni çok yıprattılar" dedi. Adalet Vefa, şu anda bir kuruş parasının olmadığını, kızlarının yardımı ile geçindiğini ifade etti.

Eşinin kuzeni Sadık Vefa'nın kendileri hakkında daha önce basında söylediklerine de değinen Adalet Vefa, "Eşim Vefa Ailesi'nin 2'nci kuşağından gelir. Bizim için 'Onların yaşam tarzı bize uymuyor' diyen Sadık Vefa ise 4'üncü kuşaktan geliyor. Onların yaşam tarzı ancak kadın boşamaktan geçiyor. Ben namazımda niyazımdayım. Sadık Vefa'nın babası İsmail Vefa da zamanında rahmetli kayınbabamı miras konusunda çok dolandırmış. Oğlum Cem de ona çekti herhalde. Onlarla 1957'den bu yana patent davamız sürüyor. Bu arada Vefa adının patentini almak isteyen varsa satışa hazırım" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır