kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Murat Demirel'e 12 yıl hapis istemi
Egebank'tan Harmak AŞ'ye çıkartılan 8 milyon dolar krediyi zimmetine geçirdiği öne sürülen Murat Demirel için fezleke hazırlandı

Egebank avukatlarının yaptığı suç duyurusu üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı ve 7 kişi hakkında 12'şer yıl hapis istedi. Savcılık, Yahya Murat Demirel, Ümit Öndeş, Özgen Tamuman, Mevlüt Meriç Pulluoğlu, Murat Budanazlı, Şaban Ayhan Tatlıgil ve Ömer Gülüştür hakkında, 'banka parasını zimmete geçirmek ve bu suça iştirak' suçundan 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 22. maddesinin 3. fıkrasının 2. bendine göre 12'şer yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle fezleke düzenledi.

3 MİLYON $
Fezleke, sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanmaları için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcısı Altan Günaydın'ın hazırladığı fezlekede, Vanspor Eski Başkanı Ömer Gülüştür'ün, Sarıyer'de 500 dönüm araziye inşaat yapmak için Egebank Kredi İzleme ve Hukuk İşleri Grup Müdürü Özgen Tamuman'la görüşerek 3 milyon dolarlık kredi talebinde bulunduğu kaydedildi.

ÜÇE KATLADILAR
Fezlekede, "Özgen Tamuman, Banka Genel Müdür yardımcısı Ümit Öndeş ile bu kredi talebini Harmak A.Ş'nin talebi olmadan 12,5 milyon dolara çıkartarak bankanın yönetim kuruluna gönderdi. Böylece 8 milyon dolarlık kredi adı altındaki banka parası, banka aldatılarak ve fiilin açığa çıkmamasını sağlayacak her türlü hileli faliyette bulunularak zimmete geçirildi" denildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır