kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Yeğen polise tehdit savurdu
Geçen Perşembe'den beri gözaltında tutulan Murat Demirel, Ankara DGM'ye çıkarıldı. Demirel, mahkemeye zırhlı bir minibüsle getirildi ve oldukça yorgundu

YeĞen Demirel DGM koridorlarında polisle tartıştı. Demirel, "Dört gündür işkence görüyorum. Hepinizin cezasını vereceğim. 250 avukatım var" dedi

DGM'dekİ sorgu sonrasında 5 kişinin tutuklanmasına karar verildi. 3 kişi diğer bir dava için İstanbul'a sevk edildi. Murat Demirel Ulucanlar'da yatacak

Egebank'ın kaynaklarını hortumlamakla suçlanan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, dün götürüldüğü Ankara DGM'de polisleri tehdit etti. DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'e ifade verdikten sonra, koridora çıkarılan Demirel, avukatlarıyla görüşmesine izin verilmeyince sinirlendi ve tehditler savurdu. Polislere, "Avukatlarımla görüşmeme izin vermiyorsunuz. 250 avukatım aşağıda bekliyor. Bana yaptıklarınızın, 4 gündür çektiğim işkencenin hesabını vereceksiniz. Fotoğrafını aklıma çektim. Sizi sürdüreceğim. Cezanızı çekeceksiniz" dedi.

Demirel'in koluna giren polisler kendisiyle görüşerek sakinleşmesini sağladılar.

Her şey usulüne uygundu
Soruşturmayı yürüten Savcı Yüksel'e 2 saat ifade veren Demirel, Egebank'ın kaynaklarının organize bir şekilde boşaltıldığı suçlamasını reddetti.

DGM Başsavcılığı'na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Demirel ifadesinde özetle şöyle dedi: "...Egebank'a sahip olduğum dönemde, gerçekleştirilen bankacılık faaliyetlerinin tümü yasal işlemlerdir. Yasa dışı hiçbir faaliyette bulunmadım ve Bankalar Kanunu'na aykırı tek bir işlem dahi yapmadım. Suçlamaya konu olan para trasferleri de bankacılık pozisyonu çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Bu paralardan hesabıma tek kuruş dahi girmedi..."

Egebank'a el konulma kararından bir gün önce bankanın kasalarının boşaltıldığı iddiasını da kabul etmeyen Demirel, bu iddiaya ilişkin video kasetteki görüntüler hakkında bilgisi olmadığını söyledi. Kasetin kaydedildiği tarihte yurtdışında bulunduğunu, bunu pasaportundaki giriş ve çıkış tarihleri ile kanıtlayabileceğini ifade eden Demirel, kasaların boşaltılması konusunda kimseye talimat vermediğini de ileri sürdü.

Ankara'dan Şişli'ye
İfadeleri alınan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Savcılık sorgulamaları tamamlanan sanıklardan Demirel'in sekreteri Sonay Kınalıada, DGM Yedek Hakimliği'ne sevk edilmeden serbest bırakıldı. DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Murat Demirel ve diğer 7 sanığı ise "tutuklanmaları" talebiyle Yedek Hakimliğe sevk etti. Savcı Yüksel sevk evrağında, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını öngören 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu'nu çerçevesinde işlem yapılmasını istedi. Ve karar akşam saatlerinde çıktı. Murat Demirel'in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Gökalp Baştürk, Ayşenur Esenler, Turan Turanoğlu ve Şaban Ayhan Tatlıgil tutuklanırken, Sevtap Aslan, Yasemin Göktürk ve Salih Suavi Aslan'ı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Tutuklanan Murat Demirel ve arkadaşları Ulucanlar Cezaevi'ne konulacak. Serbest bırakılmasına karar verilen 3 kişinin ise Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın Ankara'ya faks çekerek "Devam eden dava ile ilgili sorgulanmak amacıyla İstanbul'a gönderin" talimatı nedeniyle İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

Kuran okudu
* Murat Demirel'in Emniyet'teki son gecesinde polislerden Türkçe Kuran istediği ve geç saatlere kadar Kuran okuduğu, Emniyet'ten ayrılmadan önce de sabah namazı kıldığı öğrenildi.

Sevgilisini istedi
*Murat Demirel, Emniyet'ten ayrılırken, imam nikahlı eşi Ayşenur Esenler'le aynı araca binmek istedi. Demirel'in, "Bana destek oluyor, beni Ayşenur'la aynı arabaya bindirin" dediği belirtildi.

Kırmızı ışıkta durmadı
* Murat Demirel ve beraberindekiler, önce Keçiören'deki adli Tıp'ta sağlık kontrolundan geçirildi.Emniyet'ten sıradan bir otomobile bindirilerek Keçiören'deki Adli Tıp'a götürülen Demirel, buradan çıkışta Fiat marka zırhlı bir minibüse bindirildi. Demirel ve beraberindekileri taşıyan araçlar, güvenlik gerekçesiyle yollarda kırmızı ışıkta bekletilmeden DGM'ye götürüldü.

Zırhlı araç tahsis edildi
* Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yeni devraldığı "Fiat-Dukoda" marka araçlar, ilk defa Murat Demirel ve 8 arkadaşı için kullanıldı. 1999 model oldukları öğrenilen araçların, tercih nedeninin, camlarının renkli olması ve daha fazla kişinin araca binmesine imkan vermesi olduğu öğrenildi. Araç DGM'nin önüne 07.50'de gelirken akşam 20.15'te cezaevinin yolunu tuttu.

Tansiyon ilacı içti
* Yahya Murat Demirel'in ifade verirken bir hayli tedirgin olduğu ve ifade sırasında Savcı Yüksel'den izin alarak yüksek tansiyon ilacı içtiği öğrenildi.Yahya Murat Demirel'in DGM'de bulunduğu süre içinde, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bir ambulans ve bir doktor hazır bekletildi.

Kapıda 50 koruma
* Murat Demirel ve 8 arkadaşı, Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün nezarethanesinden alınıp Adli Tıp ve mahkemeye götürülürken 50 kadar koruma ile yakın takibe alındılar.

Ersin BAL- Merdan KAÇAR- Göksel ÇAĞLAV/ANKARA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır