kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Seni cennete almayacağım
Vefa Bozası'nın mirasını aralarında paylaşamadıkları için oğlu Cem Ziya Vefa'yı öldürtmek istediği öne sürülen Adalet Vefa, SABAH'a konuştu

Vefa Bozacısı'nın kurucusu Hacı İbrahim Vefa'nın torunlarından Yusuf Ziya Vefa öldüğünde ardında 4 trilyon liralık mal varlığı bırakmıştı. Eşi Adalet ile oğlu Cem Ziya Vefa arasındaki miras kavgası, kiralık katillerin karıştığı, 1 kişinin hayatını kaybettiği olaylar zincirinin ardından cezaevinde son bulmuştu. Gazete manşetlerine taşınan olayın başkahramanı Adalet Vefa, yaşadıklarını ve iki aylık mahkumiyet hayatını anlattı.

"Oğlum bu açgözlülüğü neden yaptı, neden bizi bu hallere düşürdü anlamıyorum" diye yakınan Adalet Vefa, "Gelinimi ve torunumu çok seviyordum. Ancak bu saatten sonra, oğlum Cem'i ne bu dünyada ne de ahirette affederim. Eğer cennet annelerin ayakları altında ise ben oğlumu cennete sokmayacağım" diye konuştu.

YALVARDI, DAYANAMADIM
Kanla biten miras kavgalarının hikayesini uzun uzun anlatan Adalet Vefa, oğlu ve oğlunun arkadaşı Cansel Ünbay tarafından dolandırıldığını kendisine ait olan evin satılık ilanından öğrendiğini belirterek başından geçenleri şöyle anlattı:

"Üvey oğlum Doğan Vefa mirastan pay almak için miras davası açtı. Biz de anlaşma yoluyla sorunu çözmeye karar verdik. Oğlum Cem, Cansel Ünbay ile birlikte üvey oğlumu ölümle tehdit edip anlaşmaya razı etmişlerdi. Cem, Doğan ile anlaşmak için umumi vekalet istedi, verdim. Birgün, gazete ilanlarında Merter'deki evin satılık ilanını gördüm. Merak edip emlakçıyı aradım. Emlakçıdan evi satanın oğlu Cem olduğunu duyduğum an beynimden vurulmuşa döndüm."

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER
Hemen satışları durdurma kararı çıkarttığını söyleyen Adalet Vefa, "Malvarlıklarım düşük değerlerle oğlum tarafından Cansel Ünbay'ın üzerine geçirilmiş. Satışları durdurma kararı aldığım için Cansel ve oğlum Cem beni ölümle tehdit ettiler. Cem bana Cansel'in beni öldürtmek için kiralık katil tutuğunu, buna engel olamadığını söyledi. Duruşmalarda ölüm hareketleri yaparak beni tehdit ettiler" diye konuştu.

5 YILDIZLI OTEL GİBİYDİ
Cezaevlerİ günlerini tebessümle anlatan Adalet Vefa, 2 ay tutuklu kaldığı Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi için "beş yıldızlı otel gibiydi" dedi ve şöyle devam etti:

"Mahkemeden sonra avukatım Ahmet Dülger bana 'Tahliye oldunuz' dediği zaman hiç sevinmedim. Cezaevine tekrar gittiğimde, girişte beni karşılayan herkes etrafa gülücükler saçıp 'Gözünüz aydın' dedikleri zaman da yüzüm bir karış asıktı. Nedenini sordukları zaman tahliye olduğum için üzgün olduğumu söyledim, insanlar şaşırdılar. Cezaevi benden hiçbir şey almadı, çok şey kazandırdı. Güzel bir hayatım oldu. Cezaevindeki arkadaşlarım elimi soğuk sudan sıcak suya koydurtmadılar. Bana çok özel ve güzel yemekler yaptılar. Meyvaları bile soyup ağzıma verdiler. Banyomu dahi onlar hazırlıyordu. İki ay tatil yaptım."

ARKADAŞ KURBANI
Eşinin ölümünden sonra ailesinde hiçbir problemin başgöstermediğini ve özellikle oğlu Cem Ziya'nın çok saygılı, ölçülü bir çocuk olduğunu anlatan Adalet Vefa, "Çocukluğundan beri evimize girip çıkan Cansel Ünbay, oğlumun aklını çelip hem benim hem de oğlumun üstündeki bütün malları üstüne geçirdi. Bugün bu duruma geldiysek bunun sorumlusu oğlumun neden koruduğuna anlam veremediğim Cansel'dir. Halit Çakır'ı da öldüren Cansel'dir" dedi.

Perihan YILDIZ-Bülent ERGÜN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır