kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

CarrefourSA İzmir açıldı
Hedefi "Türkiye çapında genişleme" olarak belirleyen CarrefourSA'nın İzmir Mavişehir mağazası törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Türkiye'nin başarılı girişimler ve işler beklediğini, bu beklentiye yanıt vereceklerini ifade etti. Sabancı, "Güçlü hazine varsa, vergiler toplanabilmişse, güçlü hazine olursa o zaman hedefe varacağız" dedi.

CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Saryal da açılışı yapılan mağazada oluşacak fiyatlarla enflasyona karşı mücadele vereceklerini ifade ederek, CarrefourSA'nın rakiplerine göre yüzde 15 daha ucuza mal satacağını açıkladı.

Fürsan İzmit'e gelin gitti
İzmit'te kurulu bulunan ve zarar ettiği gerekçesiyle kapatılan Fürsan Fermantasyon Ürünleri A.Ş'nin, Türkbank'a ait olan hisseleri, 5 milyon 620 bin dolara İzmit Girişim Grubu'na satıldı. İzmit Girişim Grubu İcra Komitesi üyesi Dr. Haşmet Daştan, düzenlediği basın toplantısında, Fürsan'ın yüzde 94.48 hissesini 4 yıl vadeyle, 5.6 milyon dolara aldıklarını söyledi. Sitrik asit alanında tek üretici olan Fürsan'ın, satıştan sonra 4 ay içinde üretime geçeceğini beliren Daştan, "Fürsan'ı eski gücüne kavuşturmak için 1.5 milyon dolar yatırım hedefledik" dedi.

Sümer Holding, şirketleri satılıyor
Sümer Holding, 11 iştirakindeki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı paylarının blok satışı için ilan verdi. Duyuruda, ihale şartnamesinde belirtiilen hususlar çerçevesinde hazırlanan tekliflerin en geç 27 Ekim Cuma gününe kadar Sümer Holding Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerektiği vurgulandı. Pazarlık ile yapılacak iştirak hisselerinin satışı, gerekli görülmesi halinde açık artırmayla sonuçlandırılabilecek. İhale şartnamesi ve tanıtım bilgileri, 10 milyon lira karşılığında Sümer Holding Genel Müdürlüğü'nden temin edilebilecek.

Satılacak şirketler
FirmaSatılacak kısım (%)
Beslen Makarna45
Erciyes Yağ39.5
Bümaş-Karaman Bulgur30
Beytaş Kireç24.7
Türk Suudi Yat. Holding15
Yerteks Tekstil10
Mannesmann Boru4.05
Doyasan Doğu Yağ2.9
Metaş Metal2.8
Sütaş Bursa Süt1.5
Güney Sanayi0.4

Erçel'in annesi toprağa verildi
Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in önceki gün İstanbul'da vefat eden annesi Azime Erçel'in (80) cenazesi, Ankara'da dün toprağa verildi. Cenaze namazı sırasında Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in yanında, Devlet Bakanı Recep Önal ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Zekeriya Temizel de saf tuttu.

Cenaze törenine ayrıca, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu İkinci Başkanı Biltekin Özdemir, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Erdoğan Öner, Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Ansen, eski Devlet Bakanları'ndan Hikmet Uluğbay, milletvekilleri, bürokratlar, işadamları, aile mensupları ve vatandaşlar katıldı. Bu arada yine annesi gibi önceki gün vefat eden Gazi Erçel'in teyzesi Atiye Arıgıcı'nın cenazesi Keşan'a götürülerek toprağa verilmişti.

Cottarelli 20 Ekim'de geliyor
IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli başkanlığındaki heyet, Ekim ayının ikinci yarısında Türkiye'ye geliyor. 2001 Mali Yılı Bütçesi tasarının 17 Ekim'e kadar TBMM'ye sunulmasının ardından, Cottarelli muhtemelen 20 Ekim'den sonra Ankara'ya gelecek. Daha önce, Ağustos ayı sonunda Türkiye'ye gelerek inceleme ve temaslarda bulunan Cottarelli başkanlığındaki heyet, TBMM'ye sunulan bütçe rakamlarını ve öngörüleri görmek istiyor.

Dış borç 106 milyar dolar
Türkiye'nin dış borcu 106 milyar dolara yükseldi. Hazine'den yapılan açıklamada toplam dış borç stokunun yılın ilk 6 ayında yüzde 3.9 artarak 106 milyar 29 milyon dolara çıktığı belirtildi. Bu yıl Ocak-Haziran dönemindeki artışın 2.5 milyar doları orta ve uzun, 1.4 milyar doları da kısa vadeli borçlardan kaynaklandı. Toplam borç stoku içinde kısa vadeli borçların payı yüzde 23.5'e çıkarken, uzun vadeli olanların payı yüzde 76.5'e indi. Hazine'den yapılan açıklamaya göre toplam borcun 24.9 milyar dolarlık bölümünün özel sektöre ait olduğu belirtildi. Özel sektörün dış borcunun yılın ilk 6 ayında 862 milyon dolar azaldığı belirtildi.

Hazine'den 16 aylık tahvil ihalesi
Hazİne, yarın, Ekim ayının ilk borçlanma ihalesini bugün düzenleyecek. 16 ay vadeli tahvil ihalesinet borçlanma aralığı ise 400-500 trilyon lira. Hazine bugünkü ihalede sattığı kağıtların bedelini 4 Ekim'de tahsil edecek. Ödeme ise 20 Şubat 2002'de yapılacak.

Abank'a ISO 9001 belgesi
Alternatifbank (ABank) yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü çalışmaları sonucunda ISO 9001 kalite yönetimi belgesi aldı. Söz konusu belgenin genel müdürlük ve tüm şubeleri kapsadığı belirtildi. ABank açıklamasında "ABank'ın sunduğu hizmetler tüm bankacılık dallarında gözden geçirildi.Yapılan denetleme sonucunda da ISO 9001 belgesi alma hakkı kazanıldı" denildi.

Sabancı'dan Toyota'ya hisse devri
SabancI Holding, Toyotasa'nın yüzde 25'ini 109 milyon dolara Japon ortağı Toyota Motor Corporation'a devretti. Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Sürdürülen yeniden yapılanma programı çerçevesinde Toyotasa'ya ait 1 trilyon 350 milyar lira nominal değerli hisse senetleri 109 milyon dolara satılmıştır. Sabancı Holding'in şirketteki payı yüzde 49.99'dan yüzde 24.99'a inmiştir. Satıştan doğan 68.7 trilyon liralık kazanç holding sermayesine eklenecektir."

Marmara 34'ten ısıya duyarlı bira
Yılbaşında Türk bira tüketicisine ilk 70 cl'lik bira şişesini sunan Marmara 34, yeniliklerine Türkiye'nin ilk termokromik bira kutusunu ekliyor. Termokromik kutu bira, ideal soğukluk olan 6-8 derecede soğutulduğunda sol üst köşesinde yer alan beyaz dairede bir buz kristali sembolü belirginleşiyor.

Eczacıbaşı-Avon en büyük oldu
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 7'nci yılını 2 bin 100'ü aşkın satış temsilcisiyle birlikte kutlayan Eczacıbaşı-Avon, bu yıl Türkiye'nin en büyük doğrudan satış kuruluşu oldu. Eczacıbaşı-Avon'un 2001'deki hedefi pazarda lider olmak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır