kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Cep altyapısına Cisco da talip
Cisco Systems Türkiye, GSM'in ses ve görüntüyü hızla iletebilecek teknolojik altyapısının kurulmasına yönelik çalışmaları hızlandırdı

Dünyanın en büyük network şirketi olan Cisco System, Türkiye'de hızlı mobil iletişimi konusundaki altyapı çalışmalarını hızla sürdürüyor. İhalenin ikinci aşamasına katılmaya hazırlanan Cisco Türkiye, öncelikle GSM'in ses ve görüntüyü hızlı iletebilecek teknolojiye yönelik altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Cisco Türkiye Genel Müdürü Suat Baysan ile altyapı çalışmalarını konuştuk.

*GSM'in altyapı ihalesinde neden katılmadınız?

Türk Telekom ihalesinde yapılacak iş, radyo frekans tarafında olduğu için ihaleye katılmadık. Bunun radyo omurgasını kurduktan sonra IP'ye geçmek gerekiyor. Fakat ikinci aşamada biz de varız. İnternet, gezgin ürünlere kayıyor ve bunun alt yapısı bizim için çok önemli.

* Türkiye'deki GSM pazarını sorsak?

Türkiye'de GSM pazarı her yıl yüzde 60-70 büyüyor. Ama şu anda veri trafiği o kadar hızlı büyümüyor. Ama büyümeye aday. Teknoloji şu anda yavaş, çok hızlı bir şekilde yeni teknoloji geliyor. Bu yeni teknolojilerden biri GPRS'tir. Bu teknolojiyle bağlantı hızımız üç misline çıkacak. E-mail'ler 1 saniye içinde gelecek.

* Network sektörünün Türkiye'deki durumu nedir?

Geçtiğimiz yıllara göre bu alanda çok ilginç gelişmeler oldu. Şirketler network'lere büyük yatırımlar yaptı. Sektör genel olarak yüzde 50-60'lık bir büyüme kaydetti. Bu oranlar her yıl düzenli olarak artıyor.

* Size altyapı için en çok hangi sektörler başvuruyor?

Finans sektörünün diğerlerine kıyasla daha ön planda olduğunu söyleyebilirim. Otomotiv, süpermarket zincirleri ile telekom şirketleri de müşterilerimiz arasında.

*Akıllı ev projeleri ne zaman Türkiye'ye gelecek?

İngiltere'de bir tane örnek akıllı ev kurduk. Bir benzerini de Türkiye'ye getirmeyi planlıyoruz.

Mahmut SANCAK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır