kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Gökdelen şirketi yuva yapacak
İş merkezleri, plaza ve üst gelir düzeyine hitap eden konutlarla tanınan Koray Yapı, orta gelir düzeyini daha küçük metrekarelerle yakalayacak

İnşaat faaliyetlerine 43 yıl önce İş Bankası'nın "İkramiye evleri" ni yaparak başlayan Koray Yapı Endüstri, aradan geçen dönemle hep bankalarla birlikte anıldı. Yapı Kredi Plaza, Yapı Kredi Genel Müdürlüğü, Sabancı Center, Demirbank Genel Müdürlüğü, Zorlu Grubu Genel Müdürlüğü, Ankara'daki İş Bankası Genel Müdürlük binası, Ankara Sheraton, Karum Alışveriş Merkezi, Moskova'da Sayıştay ve Vergi Dairesi gibi büyük projelere imza atan Koray Yapı Endüstri, son yıllarda iddialı konut projelerine de girdi. Yapı Kredi-Koray GMYO ile Kemerköy'de 'İstanbul-İstanbul' projesini yapan şirket, kısa bir süre önce de Ömerli'de İş Bankası ile 'Casaba' projesine imza attı. Bugün 72 yaşında olan Ayduk Koray'ın kurduğu Koray Yapı Endüstri, büyük projelere imza atmaya devam ederken, yenileme projeleri ve orta gelir düzeyine konut yapımına da ilgi duyuyor. Koray Yapı'nın İcra Kurulu Başkanı Süleyman Yerçil, sorularımızı yanıtladı...

*Gayrimenkul sektöründe markalı projelerin ağırlığı artıyor. Kurumsallaşmış şirketlerin ürettiği güvenilir konutlar, ne zaman orta gelir düzeyi ile buluşacak? Yani C gelir düzeyine ne zaman inilecek?

C'ye inildi aslında, biz indik. Ankara'da 555 dairelik Demetkent denen bir proje yapıyoruz. Ama daha küçük üniteler, 135'er metrekarelik. Bu daireleri 50-65 bin dolar arasında satışa sunduk. Banka kredisi imkanı da var. İstanbulda 60 bin dolar seviyesini tutamasak bile 100 bin dolar civarında konut üretip pazarlamak istiyoruz. Bu kalitedeki konutların yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Biraz daha küçülteceğiz bu daireleri. 80-90 metrekare civarı. Artık tercihler değişiyor, erken evlilik yok, tek kişilik aileler yaygın. Yeni evli bir çiftin üç oda bir salona da ihtiyacı yok.

Koray yenileme markası oldu
*Akbank'ın şubelerini yenilediniz. Bu sizin için yeni bir alan. Başka yenileme projeleri var mı?

Şube yapmak zor iş, çünkü Türkiye'nin her yerine dağılmışlar. Yeni bir organizasyon kurduk ve şirketin daha mobil olmasını sağladık. Akbank'ın 380 şubesini yeniledik. İş Bankası ve Global Menkul'ün de şubelerini yenilemeye başladık. Dış cephe yenileme, çatı tamiri, asansörü değiştirme gibi konular ortaya çıktığında bu ekipler gidip yapıp geliyor. Bazen şöyle düşünüyorum: Acaba böyle bir grubu gelecekte sadece bu servisi yapacak şekilde dönüştürsek mi? Çünkü çok ihtiyaç var.

Yeni ortaklara sıcak bakıyoruz
* Yeni banka ortaklıkları olacak mı?

Yapı Kredi-Koray ortaklığıyla yapılan İstanbul-İstanbul projesinde iyi bir satış rakamı yakaladık. İş Bankası ortak projesi Casaba'da 250 konutun 190'ı satıldı. Burada ünitelerin büyük bir çoğunluğu müstakil. 250 bin dolardan 680 bin dolara kadar bir fiyat yelpazesi var. Ömerli'de yapmayı planladığımız konut sayısı 806. Biz yıllardır bankalarla çalışan bir grubuz. Sabancı Center ile kurulan ilişki belki şimdi Akbank'ı devreye sokacak. Şu anda Sabancı Üniversitesi'ni, Adana Hilton'u yapıyoruz. Biz bildiğimiz konuda deneyimimizi ortaya koyuyoruz, karşı taraf bankacılıkta devreye giriyor. Ve bu müşteriler nezdinde çok hoş karşılanıyor. Gönlümüzde Akbank ile birlikte çalışmak da yatıyor.

Esen PİŞİRİCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır