kapat

03.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Başkan'ın uçağına park ücreti!
Geçen Mart ayındaki Hindistan ziyareti sırasında, Racistan Havaalanı'nda ABD Başkanı Bill Clinton'ın uçağı için park ücreti istendiği ortaya çıktı. Indian Express gazetesinin haberine göre, Racistan havaalanı yetkilileri, başkanlık uçağının hangara çekilmesi için Amerikan heyetinden önce 5 bin dolar istedi, sonra da rakamı 500 dolara düşürdü.

İhtiyar Batman'i Newman oynayacak
Hollywood'un unutulmaz aktörlerinden biri olan 75 yaşındaki Paul Newman, Batman serisinin son halkası olan "Batman Beyond"da rol alacak. Yaşlandığı için görevi genç ve cesur birine bırakmaya karar veren Batman'ı canlandıracak olan Newman'a kimin eşlik edeceği henüz netlik kazanmadı. Daha önce Newman'dan Batman'lik ünvanını devralacak kişinin Brad Pitt olacağı iddia edilmiş, ancak bir açıklama yapılmamıştı. Şimdi bu rolün Keanu Reeves'e teklif edileceği ileri sürülüyor.

13'lük katile 14 yıl hapis
Hindistan'da bir Avustralyalı misyoner ve iki çocuğunu öldürmekten suçlu bulunan 13 yaşındaki bir çocuk, 14 yıl hapse mahkum edildi. 13 yaşındaki Chenchu adlı çocuk, Merkezi Soruşturmalar Bürosu tarafından yapılan özel mahkemede bu cezaya çarptırıldı. Yargıç Sukumar Sahu, 3 kişinin ölümünden suçlu bulunan Chenchu'nun cezasını ıslahevinde çekeceğini belirtti. Avustralyalı Graham Staines (58) ve oğulları Philip (10) ile Timothy (8), geçen yıl Ocak ayında Orissa eyaletinde bulunan Manoharpur köyünde bir ayinden sonra uyudukları jipte canlı canlı yakılmıştı.

Kadın askere piyade eğitimi
İngiliz ordusu, "kadınların piyade birliklerinde çarpışmayı öğrenmeleri" konusunu inceliyor. Savunma Bakanı Geoff Hoon, bir gazeteye verdiği demeçte, "Kadınlar zaten silahlı kuvvetlerin öncü birliklerinde halen bulunuyorlar. Savaş gemilerinde, avcı uçaklarında görev üstleniyorlar. Bu, onların erkekler gibi çatışmada göğüs göğüse savaşıp insan öldürebileceklerini gösteriyor" dedi. Öte yandan kadın askerlerin yakın dövüş yapamayacağını vurgulayan askeri tüzük de değişiklik yapılması amacıyla yeniden incelemeye alındı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır