kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
529 gün sonra yeniden
Deniz Baykal 529 gün sonra CHP'ye döndü. Artık gecesini ve gündüzünü CHP'ye ayıracağını söyleyen Baykal ilk mesajını eşine verdi: Olcay sen artık beni boşarsın

CHP'nin 11. Olağanüstü Kurultayı yeni bir Deniz Baykal zaferiyle noktalandı. Deniz Baykal, üçüncü genel başkanlık yarışından da galip çıkarken ilk mesajını eşine verdi. Baykal kendisini kutlamak için telefonla arayan eşi Olcay Baykal'a "Olcay artık sen beni boşarsın" dedi.

Baykal sonuçların belli olmasından sonra Ankara'nın Ahlatlıbel bölgesindeki Belediye Dinlenme Evi'ne giderek il başkanları ile kahvaltı etti. Baykal burada gazetecilere yaptığı açıklamada "CHP artık halkın sıkkıntılarını dile getiren bir parti olacaktır. Bize ayak uyduramayan da gider. CHP halk sıkıntıdayken suskun ve sessiz kaldı. CHP'nin içindeki dağınıklığı da gidereceğiz" dedi.

Baykal, Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki sıkıntıyı değerlendirirken de, "Devletin zirvesinde uyum olmalı. Anlamsız çekişmeler ülkeyi zarara ve sıkıntıya sokar" dedi. Baykal FP'nin kapatılma davası konusunda ise yargının vereceği karara herkesin saygılı olması gerektiğini söylemekle yetindi.

CHP PARÇALANIR MI?
CHP kurultayı bir kez daha Deniz Baykal'ın zaferiyle sonuçlanması, partiden kopmaların olacağı, SHP'nin yeniden kurulmasının dahi söz konusu olabileceği iddialarını ortaya çıkardı. Kurultay salonundaki pek çok delegenin, SHP'nin yeniden kurulmasından başka çarenin kalmadığını dile getirdikleri gözlendi. Öymen'in kurmaylarından Tarhan Erdem ise ayrılmaların parti üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını savundu. Erdem, "Elbette, kopmalar olacaktır. Ama bu ayrılıkların CHP ve kamuoyu üzerinde bir etkisi olmaz. Önemli etki, Baykal'ın kürsüden söyledikleridir. Kendisi söylediklerini siyaset yapmak sanıyor ama, ne yazık ki yanılıyor" dedi.

SABAHA KADAR KURULTAY
* CHP'nin 11. Olağanüstü Kurultayı çalışmaları Cumartesi günü saat 11.30'da başladı ve parti meclisi seçimlerinin tamamlandığı dün saat 11.45'te sona erdi.

*Genel başkan ve PM seçimlerine gece yarısı 00.30'da geçilebildi ve ilk tur 5 saat sürdü.

*Delegeler 20 sandıkta genel başkan ile parti meclisive yüksek disiplin kurulu üyelerini belirlemek için oy kullandır.

* İlk tur oylama sonucu adayların hiçbiri genel başkan seçilebilmek için gerekli olan salt çoğunluğu sağlayamadı. İkinci tur oylamada da salt çoğunluğu sağlayamayan adaylar üçüncü tura kaldı.

KURULTAY SONUÇLARI

DENİZ BAYKAL
1. tur: ...................472
2. tur: ...................510
3. turf: ..................543
ALTAN ÖYMEN
1.tur: .....................280
2.tur:......................369
3.tur:......................355
H. FEHMİ GÜNEŞ
1.tur: .....................190
2.tur:........................62
3.tur: .......................12
SEFA SİRMEN
1.tur: .......................52
2.tur: .........................3
3.tur: .........................3

Okan KONURALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır