kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner


Scala nasıl intihar etti?

Artık topla çok oynamak kimseye birşey kazandırmıyor. Leeds maçında bile top kullanımında Beşiktaş daha öndeydi. Ama sonuç malum... Futbol topla çok oynamayı değil, iyi oynamayı gerektiriyor. Beşiktaş bu gerçeği ilk yarıda unuttu. 2. yarıda hatırlayınca, oyuna gerçek ağırlığını koydu.

Bu bakımdan maçın 25. dakikası hayati önemdeydi. Scala, gördüğü tablo karşısında sinirlenerek ayağa kalktı ve Yasin'e dönüp, "Soyun" dedi. Gerçekten de Yasin takımının dağınık hücum girişimlerine yavaş yavaş futbol işi kurnazlıklar ve mücadele ruhu katmaya başladı; bunun sonucunda da 2. yarıdaki goller geldi. Ancak Scala mücadelenin devam etmesi yerine intiharı seçti.

Gollerden sonra yumuşak oynayan Mehmet'i soktu ve Antep'in akıllı hücum çıkışlarıyla yenilgiye kapıları açtı.

Şimdi maçın ayrıntılarına bakalım.
Bir takım maç içinde korner atışını bayrak önünde rakibe kaptıracak kadar uyumsuz bir görüntü sergiliyorsa, bazı dersleri yeniden çalışmalı. 19. dakikada İbrahim'in soldan altıpasa gönderdiği gol pasının bile, siyah-beyazlılara değil de G.Antepliler'e çarpıp tehlike yaratması, bu açıdan anlamlıydı. Galiba Scala, sezon başıymış gibi düşünüp, takımın aksayan yerlerini yeniden ele almalı.

Nihat'ın kanadı çöktü
Münch ve Nihat sürekli hücumla rakiplerini baskı altına almazlarsa, arkalarındaki savunmacılar çok zorlanıyor. Bunu görmek için Leeds maçına falan bakmamız gerekmiyor. Dün akşam sadece kontraataklarla sahasından çıkan G.Antep karşısında bile, özellikle Nihat'ın kanadında Beşiktaş "çuvalladı!"

Haftalardır "Beşiktaş'ın Yasin'e ihtiyacı var" diye yazıyordum. Bunun doğruluğunu gördüğüm için seviniyorum. Ama bu takımın gözde genç oyuncusu Nihat'ın birkaç haftadır konsantrasyonunu yitirmeye başladığını görüyor olmaktan da çok üzgünüm.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır