kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Bir daha mı tövbe
Tarihi Kızkulesi'ni yenilerken binbir engelle karşılaşan ünlü işadamı, "Restorasyon sırasında anamdan emdiğim süt burnumdan geldi" dedi.

Tarihi eserler bakımsızlıktan dökülürken seyirci kalanlar tarihe sahip çıktığımız için bizi suçlu ilan etti. Çok bilenler bir eseri restore etsinler de onları kutlayalım...

Kuleye 3 milyon dolar harcayan Hamoğlu: "Para-pul için değil vatan borcu için yeniledim."

ACIMASIZLIK
8 Ekim'de halka açılacak olan Kızkulesi'ni restore eden işadamı Ahmet Hamoğlu, karşılaştığı engellemeleri dile getirirken, "Öylesine haksız eleştirilere maruz kaldım ki, anamdan emdiğim süt burnumdan geldi" dedi.

VATAN BORCU
"BİR daha tarihi eser restorasyonu mu, tövbe" diyen Hamoğlu, şöyle konuştu: "Bence de tarihi eserleri devlet korumalı. Ama olmuyor. Ben sadece tarihe sahip çıkmak adına kuleyi onardım. Para-pul için yapmadım."

HAKSIZ SUÇLAMA
HER geçen gün harabeleşen kule için hiçbir şey yapmayanların kendisinin restorasyona başlamasıyla dillerinin çözüldüğünü hatırlatan Hamoğlu, "Kuleyi tahrip ettiğimi öne sürdüler. Eser yeniden hayat bulurken beni nedense suçlu ilan ettiler" dedi ve ekledi:

KİM YAPARDI?
"ANLAMLI bir iş yapmak isteyenler nedense bu tür muameleyle karşılaşıyor. Benim karşılaştığım engellerle karşılayan kaç kişi böyle bir işe girişirdi. Kulenin eskiden ne kadar harabe olduğunu belgeleriyle gösterebilirim."

KÖSTEK OLDULAR
KULEYİ halka kazandırdığı için takdir edilmesi gerekirken bazı çevrelerce kösteklenmesinin haksızlık olduğunun altını çizen Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

ÖRNEK MEKAN
"İSTANBUL örnek bir mekan kazandı. İstiyoruz ki şairler, ressamlar burada eser yaratsın. Burası şaire, ressama indirimli tarife uygulayan tek mekan olacak. Fiyatlar da bir çok yere göre aynı düzeyde. Daha ne yapabilirdik ki?"

ŞENOL DEMİRCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır