kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Yağmurdereli insan hakları ödülü aldı
Uluslararası Ludovic Trarieux İnsan Hakları Ödülü'nün 6'ncısı bu yıl, TCK'nın 312. maddesinden dolayı cezaevinde yatan avukat ve yazar Eşber Yağmurdereli'ye verildi. Ödülü, oğlu Uğur Yağmurdereli aldı. Organizasyon komitesi, "Türkiye'de Güneydoğu Anadolu sorunun barışçıl bir biçimde çözülmesi için gösterdiği çabalardan" dolayı bu yıl Yağmurdereli'nin 30 bin frank'lık ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

Firari Hizbullahçı üniversite kazanmış
TERÖR örgütü Hizbullah üyesi olduğu gerekçesiyle 3 yıl hapis istemiyle yargılanan firari bir kişi Sakarya Üniversitesi'ne kayıt yaptırırken yakalandı. Bir ihbar üzerine harekete geçen polis, Geyve ilçesinde Meslek Yüksekokulu Elektronik Bölümü'ne kayıt yaptırmak isteyen Mehmet Ulaşkın'ı (27) yakaladı. Ulaşkın'ın, Hizbullah'ın "İlim Grubu"nda faaliyet gösterdiği ve bu nedenle Bitlis'te gıyabi tutuklu olarak 3 yıl hapis istemiyle yargılandığı öğrenildi. Ulaşkın, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Şaşkın müezzin
Sivas'ın Kangal İlçesi Kadir Pelit Camii'nde sabah ezanı gece yarısı 00.20'de okundu. İzinli olan imamın yerine vekil olarak görev yapan müezzin Hulusi Kılıçer sabah ezanın yanlış okuması üzerine vatandaşlar şikayette bulundu. Yapılan soruşturmada müezzinin saati yanlış gördüğü için ezanı yanlış okuduğu belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır