kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Yeğen'in kader günü
Nuh Mete Yüksel'in talimatıyla gözaltına alınan ve polis tarafından 4 gündür sorgulanan Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel ve diğer 8 zanlı, "tutuklanmaları" talebiyle bugün DGM Yedek Hakimliği'ne sevkedilecek

Ankara DGM Başsavcılığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Üst Kurulu ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Kasırga operasyonu"nda birinci perde bugün tamamlanacak.

Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu'nun 1. maddesine muhalefetle suçlanan Demirel ve diğer 8 zanlı, DGM Yedek Hakimliği tarafından tutuklanırsa, Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'ne gönderilecekler. 4422 sayılı Yasa'nın 1. maddesi, doğrudan veya dolaylı biçimde kendilerine veya başkalarına haksız kazanç sağlamak amacıyla örgüt kuranlar hakkında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

SOYGUN İZLETTİRİLDİ
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu dün de devam eden Murat Demirel, suskunluğunu sürdürüyor. Gözaltına alındığı andan itibaren, hakkındaki suçlamaları reddeden ve susma hakkını kullanan Demirel'e, Egebank'ın güvenlik kameraları tarafından çekilen "soygun" kasetinin bir bölümü izlettirildi. Demirel, Egebank'a ait para ve belgelerin çuvallar içinde kaçırılışına ilişkin görüntüler içeren video kaset hakkında da her hangi bir açıklama yapmadı.

FAHRİ KONSOLOS!
Egebank'a ilişkin soruşturmaya sürdüren Ankara DGM Başsavcılığı'nın, bankanın yurdışına kaçırılan kaynaklarının takibi konusunda da bir dizi girişim başlatacağı öğrenildi. Yurdışına kaçırılan paraların bir bölümünün, Murat Demirel'in fahri konsolosluğunu üstlendiği Yeni Zelanda'ya aktarıldığı tahmin ediliyor. DGM Başsavcılığı'nın Adalet Bakanlığı aracılığı ile bu ülkeyle de temasa geçebileceği ifade edildi.

Bankalar Yeminli Murakıpları tarafından, Egebank'ın kötüye gidişine ilişkin olarak 1999 yılının Mart ayında hazırladığı ileri sürülen raporun, "sümen altı edildiği" iddiası ise Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi.

KasIrga sürecek
İddialarla ilgili olarak geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı ve raporu sümen altı etmekle suçlanan dönemin Yeminli Murakıplar Kurulu Başkanı İlkay Karakoç'un ifadesine başvurulabileceği belirtildi.

Ankara DGM Başsavcılığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Üst Kurulu ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Kasırga operasyonu çerçevesinde, diğer batık bankaların da mercek altına alındığı ve Bankacılık Üst Kurulu'ndan gelecek yeni raporlar doğrultusunda, yeni operasyonlar gerçekleştirilebimleceği ifade edildi.

Ersin BAL-Ünsal ERGEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır