kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Tartışılan mektup
Yeğeni Murat Demirel için geçmişte Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'e "Muteber ve dürüst bir işadamıdır" diye mektup yazan Süleyman Demirel zor duruma düştü

Murat Demirel'in Egebank operasyonu dolayısıyla gözaltına alınması 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i sıkıntıya soktu. Demirel, yeğeni için geçmişte "Muteber ve dürüst bir iş adamıdır" demiş ve kendisine yardımcı olunması için Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'e mektup yazmıştı.

Demirel, yeğeninin gözaltına alınmasının ardından da "Babadan oğula suç geçmez" yorumunu yapmıştı. Ancak ünlü siyaset adamı, Egebank'a el konulmasına ilişkin kararnameye de Cumhurbaşkanı olarak tereddütsüz imza koymuştu.

İMZAYI HATIRLATTI
Demirel, Cumhurbaşkanlığı döneminde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'e bir mektup yazmış ve yeğeni Murat Demirel'in, Üniversal Yatırım Holding şirketinin Azerbaycan Ticaret ve Endüstri Bankası'nı satın aldığını vurgulamıştı. Bu satışın Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın imzasından sonra yürürlüğe gireceğini mektubunda hatırlatan Demirel, yeğeni için "Bankacılık sektöründe muteber, tecrübeli bir iş adamı olarak dürüstlüğünden şüphe duymadığım Murat Demirel'den yakın ilgi ve desteğinizi esirgemeyeceğinizden eminim" demişti.

SUÇ BABADAN OĞULA GEÇMEZ
Baba, yeğeninin Egebank operasyonu çerçevesinde gözaltına alınmasının ardından da gazetecilere yaptığı açıklamada "Türkiye'nin kanunları neyse o uygulanır. Ama kimse için yargısız infaz yapılmaması lazımdır. Murat Demirel'in, Demirel'in adını taşımış olması, ne haksızlığa uğramasına sebep olmalıdır, ne de kendisinin bir takım imtiyazlarla teçhiz edilmesine sebep olmalıdır. Suç babadan oğula geçmez. Suçun genelliği söz konusu değildir. Suçun şahsiliği söz konusudur" demişti.

HAYDAR ALİYEV TORPİL YAPTI MI?
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in, yeğeni için kendisine mektup yazan Türkiye eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bu ricasını yerine getirip getirmediği bilinmiyor.

GEÇMİŞİ ARAŞTIRILIYOR
Gözaltında sorgusu süren Yahya Murat Demirel'in Azerbaycan'da bankacılık işine soyunduğu, ancak amcasının mektubundan sonra ne gibi gelişmeler yaşandığı bilinmiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır