kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Kanserli kumaş Rusya'dan gelmiş
Kanserojen madde içerdiği gerekçesiyle Almanya'nın geri gönderdiği pantalon kumaşlarının Rusya'dan ithal edildiği öne sürüldü

Er-tuĞ Giyim'in Avrupa'ya ihraç ettiği ancak, 'kumaşlarda kanserojen madde var' gerekçesi ile Almanya'nın geri çevirdiği jean kumaşlarının Rusya'dan ithal edildiği öğrenildi. Kanser yapıcı 'Benzidin' maddesinin bulunduğu ileri sürülen kumaşın, Esenteks Tekstil ve Konfeksiyon tarafından ithal edildiğini söyleyen Parsan Kumaş'ın sahibi Saim Akgün, "Bir arkadaşımın isteği üzerine siyah fitilli kumaşı Esenteks Tekstil'de buldum. Bana Rusya'dan ithal ettiklerini söylediler" dedi.

Esenteks Tekstil'in sahibi Ertan Bulut, konu ile ilgili sorulmarı cevaplamazken, Saim Akgün, olayın gelişimini şöyle anlattı:

"Birkaç hafta önce bir arkadaşım bana gelip siyah fitilli kumaş istediğini söyledi. Ben de araştırdım. Esenteks'in sahibi Ertan Bey'i aradım. Bana Rusya'dan ithal ettiğini söylediği kumaşı gösterdi. Ben de Kumaş'tan örnek alıp Gülen Kumaşçılık'a verdim. Onlar da Ertuğ Giyim'e bu örneği göstererek sattılar. Almanya'dan geri gönderilen kumaşın bu olup olmadığını bilmiyorum Bunu araştıracağız."

Kumaşı pantalon olarak ihraç eden Er-Tuğ Giyim de mahkemeye başvurarak, olayın kendilerini zor durumda bıraktığını, Gülen Kumaşçılık'a verilen çekin iptal edilmesini istedi. Başvurudan sonra pantalonlar, İstanbul Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla tahlile gönderildi.

Neslihan SÖZEN- Yalçın BEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır