kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Mothercare'i sattı sıra spor zincirinde
Mothercare'i zincir haline getirdikten sonra Sabancı'ya satan Levent Yarcan, büyük kentlerde spor mağazaları zinciri kuracak

Hamile ve çocuk ürünleri markası Mothercare'ı Sabancı Grubuna satan Levent Yarcan, şimdi de çok amaçlı ilk spor ürünleri mağazası Sporting'i zincir haline getirmek için çalışmalara başladı. Mothercare'in yanısıra 15 yıldır dünyaca ünlü O'neil, Salomon gibi spor markalarını pazarlayan firma, 400 milyon dolarlık Türkiye spor malzemeleri pazarında yeni bir konsept yaratmaya kararlı görünüyor. Kozyatağı'nda bir show room'u bulunan firma ilk mağazasını önümüzdeki günlerde Ankara'da Migros Alışveriş Merkezi'nde açacak. Şirketin hedefi, 2 yıl içinde mağaza sayısını 5'e çıkarmak.

400 MİLYON $'LIK PAZAR
Türkiye'de kar sporları, tenis, kayak, golf, sörf gibi konularda her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede mağaza bulunmadığını dile getiren Sporting Genel Müdürü Levent Yarcan, bu düşünceden hareket ederek İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi belli büyüklüğe sahip kentlerde bin-bin 200 metrekarelik konsept mağazalar açmaya karar verdiklerini belirtti. Yarcan, "Yaptığımız araştırmada 400 milyon dolarlık bir pazarla karşılaştık. Her yıl da yüzde 10-15 gibi reel artış sözkonusu. Çünkü ekonomik refah arttıkça yaşam tarzı da değişiyor. Şirketler artık serbest giyim konusunda daha özgür. İnsanlar da hem işte, hem normal hayatlarında aynı kıyafetlerle dolaşmayı tercih ediyor " diye konuşuyor.

Ankara Migros mağazasının ardından İstanbul'da iki mağaza açacaklarını ifade eden Yarcan, ardından da Bursa, İzmir ve Antalya mağazalarının geleceğini belirtti. Yarcan şu anda anda 14 ürünün Türkiye temsilciliğini yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Leyla ŞEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır