kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
CNN ile hukuk savaşı
Bilişim dünyasında son günlerde ilginç bir hukuk mücadelesi veriliyor.

Para dergisinin bu haftaki sayısında yer verdiği hukuk mücadelesinde taraflardan biri medya dünyasının devi ABD'li CNN, diğer tarafta ise merkezi Sultanahmet'te bulunan cnnjapan.com'un (Central Nagoya Network) sahibi Hakan Yarar, Harun Ergün ve Hüseyin Aygün adlı üç Türk genci.

Kendi imkânlarıyla kurdukları siteleriyle şirketlere web tasarımı hazırlayan ve server'ları üzerinden kuruluşlara hosting hizmeti veren üç arkadaşın sanal faaliyetleri ABD'den gelen bir mektupla ansızın değişti. Mektupta dev medya kuruluşu CNN tarafından "internet korsanlığı" suçu ile mahkemeye verildikleri bildiriliyordu.

CNN, üç arkadaşın kurduğu ve bir Japon şirketle ortaklık yürüttüğü cnnjapan.com sitesinin isim hakkının kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Üç arkadaş ise daha iki yıl önce söz konusu ismi 35 dolar ödeyerek aldıklarını savunuyor. İşin en ilginç yanı, mektupta ABD'de yapılacak olan mahkemeye sekiz gün içerisinde gelmedikleri takdirde davayı otomatik olarak kaybedeceklerinin ifade edilmesiydi. Üç bilişimci arasında şok etkisi yaratan bu gelişme üzerine ortaklardan Yarar, ABD'ye giderek hukuki mücadeleyi başlattı. CNN'in, olayı daha büyümeden kapatma isteğini geri çeviren üç ortak mahkeme masrafları için bugüne kadar 25 bin dolar harcadı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır