kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Başkan Erçel'i yıkan haber
Prag'da 2 kez "yılın merkez bankacısı" seçilen Erçel, anne ve teyzesinin art arda ölüm haberleriyle yıkıldı

Yakınını kaybetmek, şüphesiz ki, bir insanın hayatta başına gelebilecek en kötü şeylerden. Türkiye'nin en önemli kurumlarından birinin başında, gündemi çok yoğun bir insan olmak bile, bu acıyı hafifletmiyor.

Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel... Geçtiğimiz hafta, Prag'daki IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları'na katılan ekonomi bürokratları arasında yoğun görüşme trafiğinin tam ortasındaydı. IMF Başkanı Horst Koehler'den Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn'a kadar dünyanın ileri gelen finans kuruluşlarının temsilcilerine Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri anlattı art arda. Yorulmadı... Göreve geldiği 1995 yılından bu yana sergilediği performans, yorulmadığının en büyük göstergesiydi zaten. Enflasyon yüzde 100'e vurmak üzereydi, 1994 devalüasyonunun etkileri yeni yeni atılmaya başlanmıştı ve para programları ekonomik istikrarın önünü kesiyordu. İşte bu dönemde göreve gelen Erçel, Global Finance dergisinden, "fena" anlamına gelen "F" notu almıştı. Ancak geçen 5 yıl içerisinde Erçel, faiz politikalarını yönlendirmedeki başarısı ve enflasyonu kontrol altında tutma becerisiyle olağanüstü bir performans sergiledi. Nitekim, IMF-Dünya Bankası toplantılarında Euromoney ve Global Finance dergileri de bu performansı ödüllendirdi. Erçel, iki dergi tarafından da "dünyanın en iyi merkez bankacısı" ödülünü aldı.

ACI HABER TEZ GELDİ
Toplantılarda yabancıların Türkiye'ye karşı olumlu bakışlarıyla mutluluğunu daha da perçinleyen Erçel, Prag'dan Londra'ya geçtiği sırada, önceki gün aldığı anne ve teyzesinin ölüm haberleriyle yıkıldı. Erçel'in annesi Azime Erçel'le (80) birlikte Mecidiyeköy'deki aynı apartmanda daireleri bulunan kardeşi Atiye Arıgıcı (81), önceki akşam rahatsızlandı. Eve çağrılan oğlu Altan Arıgıcı, annesini hastaneye götürmek istedi. Bu sırada yere yığılan yaşlı kadın öldü. Olay sırasında aynı dairede bulunan Azime Erçel, Altan Arıgıcı'ya, apartmanın üst katında oturan emekli hemşireyi çağırarak, yardım istemesini söyledi. Kardeşinin üzerine örtü sermeye hazırlanan Azime Erçel de, 10 dakika sonra fenalaşarak hayatını kaybetti. Kalbi, ablasının acısına dayanamamıştı.

ÖNCE TEYZESİNE
Haberi duyan Erçel, eşiyle birlikte THY'nin 1982 sefer sayılı uçağıyla Londra'dan İstanbul'a geldi. Gazi Erçel'in annesi Azime Erçel'in cenazesi Ankara'ya, teyzesi Atiye Arıgıcı'nın cenazesi Keşan'a gönderildi.

Hayli üzgün olduğu gözlenen Erçel, basın mensuplarının başsağlığı dileklerini kabul ettikten sonra yöneltilen soruları cevapsız bıraktı. Erçel, havalimanından ayrılarak Atiye Argıcı'nın cenaze töreni için Keşan'a gitti.

Hersekzade Ahmet Paşa Camii'ndeki cenaze töreninde oldukça üzgün görünen Erçel'i akrabaları teskin etti. Atiye Arıgıcı'nın cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Erçel bugün de Ankara'ya geçerek, annesi Azime Erçel'in cenaze törenine katılacak.

Cevdet ÖZDEMİR-Yılmaz ÖZKAYA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır