kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Hayalleri zorlayanlar
Paris Otomobil Fuarı'nda 50'ye yakın model sergilenirken, otomobil meraklılarının gözleri yine sıradışı modellerdeydi.

Otomobil üreticilerinin, ilerki yıllar için geliştirdikleri modellerin, farklı dizaynlarının yanı sıra teknolojinin bütün imkanlarından da yararlandırıldığı gözlerden kaçmadı. Uzay otomobillerini andıran araçların 3-5 yıl içinde yollara çıkması planlanıyor. Otomobillerin dış tasarımlarının yanı sıra, kokpitlerinin tasarımları da ilgi çekiciydi. Genellikle alüminyum alaşımdan oluşturulan kokpitlere, bilgisayarlarla destek sağlanmış. Fuarda geleceğin otomobillerin sergilenilmesi ile yetinilmedi. Otomobil üreticileri, ziyaretçilerin de hayallerindeki otomobilleri tasarlamalarına olanak sağlayacak organizasyonlar yaptı. Fuarın 2 numaralı salonunda ziyaretçilere hayallerinin otomobillerini çizme olanağı tanıyan bilgisayar sayesinde otomotivciler, tüketicilerin gelecekte nasıl bir otomobil istediklerini tanıma olanağı buldu. Fuarın en ilginç konseptlerinden biri ise Lada'nın geliştirdiği modeldi. Lada'nın kendi modellerine de oldukça uzak olan konsept, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenen 50'ye yakın yeni model ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görürken, sıradışı modeller de hayalleri zorladı

Bugatti Veyron
Volkswagen tarafından satın alındıktan sonra atağa kalkan Bugatti'nin Veyron modeli 1.5 milyon marklık fiyatıyla dünyanın seri üretilen en pahalı otomobili unvanına sahip. Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören otomobilden, yılda 75-80 adet üretilecek. Volkswagen, Bugatti'nin onlar için prestij olduğunu söylüyor.!

Nissan Fusion
HenÜz konsept olan Fusion, Nissan ile Renault'nun ortak stilini ortaya koyuyor. Nissan'ın, geleceğin otomobili olarak adlandırdığı konsept aracın içi bir internet cafeyi andırıyor. Yetkililer, 3 yıl içinde piyasaya sürülmesi hedeflenen Fusion'ın büyük ilgi çekeceğine kesin gözüyle bakıyor.

Lancia Nea
Lancia'nIn 2003 yılında piyasaya sürmeyi hedeflediği konsept aracı Nea'nın en büyük özelliği, iç mekanın çok sade olarak tasarlanması. Uzunluğu 4.10 metre olan aracın tavanın tümüyle cam oluşu, sürücülere ayrı bir sürüş keyfi verecek.

Cadillac Imaj
Cadillac'ın Imaj'ı standın en fazla ilgi gösterilen otomobili oldu. Büyük ümitler bağlanan aracın bütün fonksiyonlarında bilgisayar desteği bulunuyor. Geleceğin otomobillerinin ilk örneklerinden biri olan Imaj, Cadillac'ın, lüks segmentin yanı sıra teknoloji destekli araçlar yapabileceğini ispatlıyor.

METE TANSU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır