kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Onlar önce kendi tarihlerine baksınlar
AB dönem başkanı Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Bernard Garcia, son günlerde gündemden düşmeyen sözde Ermeni soykırımı tasarısına değindi.

Amerika'da yarın Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi'nde yeniden görüşülecek tasarının Fransız Senatosu'nda 17 Ekim'de ele alınacağını hatırlatan Garcia, "Büyük ülkeler Türkiye'ye ders vermeden önce kendi tarihlerine baksınlar. Sonra Türkiye ile uğraşsınlar" dedi. Bunun şahsi fikri olduğunu belirten Büyükelçi, Fransa hükümetinin tavrı konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

"DIŞ POLİTİKAMIZI ETKİLEMEZ"
Hükümetimin tavrı açıktır, bu konunun Senato'da oylanmasına karşıyız. Çünkü bu, parlamenterlerin değil tarihçilerin işidir. Parlamentodan bu konuda çıkacak herhangi bir karar, Fransız hükümetinin Türkiye'ye karşı dış politikasını etkilemeyecektir.

Ermeni lobisi, yarın yeniden ele alınacak tasarının oylamaya geçirilmesi için Komite Başkanı Benjamin Gilman'a baskı yapıyor. 1985'ten bu yana Temsilciler Meclisi'ne 11, Kongre'nin üst kanadı Senato'ya 5 tasarı sunulmuş, ancak Ankara'ya destek veren Amerikan yönetimlerinin çabalarıyla reddedilmişti.

Burcu YAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır