kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Saddam'ın yeni hedefi atom bombası yapmak
UNSCOM'un eski başkanı, Saddam'ın arama yapılmamasından yararlanarak atom bombası yapımına hız verdiğini açıkladı

İDDİA sahibinin adı Richard Butler. NewfYorkfTimesfgazetesinin haftalık ekine konuşan BM Özel Komisyonu UNSCOM'un eski başkanı, Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in UNSCOM'un arama yapmamasından faydalandığını ve atom bombası yapımına hız verdiğini açıkladı. İddiaya göre lenf bezi kanseri yüzünden ölüm döşeğinde olan Saddam, bir sarayında topladığı bilimadamlarını 6 aydır çalıştırıyor. Dergiye konuşan 61 yaşındaki Iraklı bilimadamı Hıdır Hamza, Saddam'ın atom projesinde çalışırken kaçmayı başarmış. Washington'da yaşıyor.

EMRE İTAATSİZLİĞİN BEDELİ
Hamza, şok bilgiler veriyor: Atom bombası çalışmalarıyla ilgili bilgileri Amerikan yönetimine ilettim. 1970'lerin başıydı. ABD'de öğretim üyesi olarak çalışırken, yüksek bir ücrete Bağdat'a gitmiştim. Saddam, ben ve diğer bilimadamlarını topladı, bir video kaset izletti. Kasette emirlere uymayan biri kurşuna diziliyordu. Mesajı almıştık. Yıllar sonra kaçabildim. Körfez Savaşı öncesi Saddam atom bombasını yapmak üzereydi. Savaş olmasaydı, bomba çoktan bitmişti.

Öte yandan İngiliz Sunday Times gazetesi de "bir Saddam klasiği"ni anlattı. Irak muhaliflerine göre, kısa bir süre önce Saddam, bir askeri yetkiliden beğendiği bir kadını kendisine istedi. Askeri yetkili, görevi yerine getiremeyince Saddam sinirlenip kurşunlanmasını emretti.

El bombasıyla balık avlıyor
Joel Soler isimli Fransız gazetecinin "Saddam Amca" belgeseli, Washington'da gösterime girdi. El bombasıyla balık avladığı görüntülerde Irak diktatörü halkına "temizlik dersleri" de veriyor. "Bir kadın diş fırçası ve diş macunu alamıyorsa, ellerini kullanmalı" derken "temizlik operasyonunu" ellerini ağzına sokarak gösteriyor. Soler'in yorumu ise ilginç: Psikolojik olarak çok hasta birisi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır