kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
65 feribota yasak geldi
Ege'deki kazaların ardından AB standardına uymayan feribotların seferleri durduruldu

Yunanİstan, art arda gelen kazaların ardından Avrupa Birliği standartlarına uymayan 65 feribotun sefere çıkmasını yasakladı. Deniz Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada feribotlara AB standartlarına uygun hale getirilmesi için 20 gün süre tanındı. Açıklamada bu süre içinde gerekli düzenlemelerin yapılmaması durumunda sefer izinlerinin iptal edileceği belirtildi.

Facialar dünyada "Bir numara" olarak kabul edilen Yunan deniz filosunun güvenilirliğine de gölge düşürdü. Başta Yunan basını olmak üzere siyasi partiler ve hukuk makamları Yunan ticaret ve yolcu gemilerinin uluslararası denizcilik kurallarına ve AB standartlarına ne denli uyumlu olduklarını mercek altına aldılar.

Yunanistan'da yayınlanan Eleftherotypia gazetesinin haberine göre, sayıları 419'a ulaşan Yunan gemi filosuna ait gemilerden 99'u 30 yaşında; 105'i 25-30 yaşları arasında; 87'si 20-25 yaşları arasında. Geri kalanlar da 15-20 yaşları arasında.

FİLONUN YARISI YAŞLI
Yaşları 27'nin üzerinde olan gemilerin AB standartlarına uygun olmadığını belirten gazete, bu nedenle, yaş ortalaması 29 olan Yunan gemilerinin en az yarısının ya çürüğe çıkartılması ya da baştan sona tadilattan geçirilmesi gerektiğini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır